3.6.10

Destituit un regidor del govern de Cubelles acusat d´ amiguisme

El PSC i ERC acusen Joan Albet d'haver intentat influir en la selecció de personal de Mercadona
04/06/10 02:00 - Cubelles -
'


El regidor de CiU de Cubelles Joan Albet va ser destituït com a responsable de Dinamització Econòmica i Comerç, ahir. El govern local (PSC, CiU i ERC) l'acusa d'haver intentat afavorir la contractació d'algunes persones del municipi al nou supermercat de Mercadona, tenint en compte que l'Ajuntament era responsable de la gestió dels currículums. Segons el govern, Albet «ha trencat el compromís d'imparcialitat», i només pot continuar al govern mantenint la regidoria d'Obres i Serveis. El regidor de CiU sosté que va demanar a l'empresa que entrevistés algunes persones amb problemes d'inserció laboral sense cap compromís.
Un total de 950 currículums per a 50 llocs de treball. L'apertura del supermercat de Mercadona a Cubelles ha creat grans expectacions pel que fa a l'ocupació a Cubelles, i molts rumors sobre la possibilitat que existís amiguisme a l'hora d'aconseguir feina a l'empresa. Així ho reconeixen l'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero (PSC), i el regidor d'ERC.
L'administració local era l'encarregada de recollir els currículums i entregar-los a Mercadona: «Ens va arribar la informació que [des de l'Ajuntament] s'havia tingut més interès per algunes persones que per altres», diu Joan Rodríguez Serra. El govern va obrir una investigació interna i, després de tractar prèviament el tema amb Albet, va reunir-se dimarts, i va decidir destituir-lo com a responsable de les dues regidories.
Segons el comunicat enviat ahir als mitjans de comunicació, «la decisió ha estat motivada pel fet d'haver trencat el compromís d'imparcialitat en el procés de selecció de personal» de l'empresa. El consistori deixa clar que seguirà treballant «pels mateixos objectius de transparència i rigor en benefici de tots els ciutadans i ciutadanes de Cubelles».
El PSC i ERC confien a poder mantenir el pacte amb Convergència i Unió. «Amb CiU no tenim cap problema», destaca l'alcaldessa. Romero assegura que les regidories de Dinamització Econòmica i Comerç, que arran de la destitució són responsabilitat seva, tornaran a mans de CiU, que haurà de decidir qui n'és el nou responsable.
Albet es defensa

«No entenc res», assegurava Joan Albet ahir a la tarda. El representant de CiU explica que va intercedir davant l'empresa per algunes persones amb problemes d'inserció laboral, i que no cobraven cap tipus de prestació social. «Creia que com a mínim se les havia d'entrevistar. Mercadona ha fet el que ha cregut convenient», diu el regidor.
Joan Albet també recorda que el conveni signat amb Mercadona preveia que l'Ajuntament, després de recollir els currículums, en fes una preselecció. Segons el regidor, ell no ho va acceptar. L'alcaldessa també coincideix que tots els noms dels interessats es van fer arribar a Mercadona, i es va descartar la preselecció. «Jo assumeixo totes les responsabilitats», diu Albet, que desaprova que s'hagi expedientat la cap de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament pel mateix assumpte.
El grup municipal de CiU a Cubelles havia de reunir-se ahir a les vuit del vespre per decidir si continua o no al govern. «Sóc una persona de partit. Acceptaré el que se'm digui», assegurava Albet ahir a la tarda. El membre de CiU, però, mostrava la seva desconfiança per continuar en el govern municipal. «Ja m'és difícil treballar amb aquesta gent. Són persones que juguen brut i que menteixen», va dir.
El supermercat sosté que el procés de selecció ha estat «normal»
L'Ajuntament de Cubelles i Mercadona van signar un conveni de col·laboració al setembre; l'acord havia de permetre la creació d'una cinquantena de llocs de treball, destinats preferentment a veïns del municipi, en el nou supermercat que l'empresa obrirà a les Salines el 17 de juny. Segons es va assegurar llavors, la contractació la realitzaria l'empresa, prioritzant el criteri de la proximitat del treballador amb el lloc de feina, entre el personal inscrit al Servei d'Orientació Laboral de Cubelles (SOLC), que depèn de la regidoria de Dinamització Econòmica. L'acord preveia que el SOLC rebés de l'empresa les ofertes de feina, que s'inclourien a la borsa de treball per després obrir un període per presentar currículums, i realitzar una preselecció dels candidats –que finalment l'Ajuntament no va fer, i els va enviar tots a Mercadona–, però quedava clar que l'empresa faria la seva selecció. Ahir, l'únic que va assegurar Mercadona és que el procés de selecció de personal a Cubelles ha estat «normal i corrent».

Font :

L'alcaldessa de Cubelles destitueix el regidor de Dinamització Econòmica
http://www.elpunt.cat/cubelles

El Govern de Cubelles destitueix el Sr. Joan Albet com a regidor de Dinamització Econòmica i Comerç

Notícies - Alcaldia
03/06/2010

El Govern de Cubelles va prendre ahir, dimecres 2 de juny, la determinació de cessar al Sr. Joan Albet i Miró del càrrec de regidor de Dinamització Econòmica i Comerç. La decisió ha estat motivada en haver trencat el compromís d’imparcialitat en el procés de selecció de personal d’una empresa que obrirà properament les seves portes a Cubelles.

Les competències de la regidoria de Dinamització Econòmica i Comerç, en tant en quant CiU no designi la persona que les assumeix, en virtut del pacte de govern entre PSC, CiU i ERC per a la legislatura 2007-2011, les ostentarà l’Alcaldia.

Aquest Govern RATIFICA el seu compromís de PACTE entre els grups del PSC, CiU i ERC, entenent que aquest fet aïllat no ha de trencar els objectius que varen motivar aquest projecte.

El compromís d’aquest Govern per TOTA LA CIUTADANIA de Cubelles garanteix que el pacte es manté i aquest fet no condiciona l’acabament de la legislatura seguint els mateixos objectius de TRANSPARÈNCIA I RIGOR EN BENEFICI DE TOTS ELS CIUTADANS I CIUTADANES DE CUBELLES.

Font: http://www.cubelles.cat/