15.9.10

El Govern portarà a Ple una proposta d’execució del pressupost 2010 que confia sigui “majoritària


El regidor de l’àrea d’Economia, Participació Ciutadana i Canvi Social, Xavier Grau, va analitzar pels micròfons de Ràdio Cubelles les conseqüències del canvi de criteri del Ministeri d’Economia sobre la prohibició de recórrer al crèdit als municipis. La ministra d’Economia, Elena Salgado, va anunciar que els municipis que presentin un deute viu inferior al 75%, com és el cas de Cubelles, podran seguir recorrent al crèdit l’any vinent. “D’acord amb les dades lliurades a tots els grups”, explica Grau, “a 31 de desembre de 2009 el deute de Cubelles era del 38,10%”.
Per a Grau, la decisió “ens afecta de manera positiva” ja que “era una mesura injusta, perquè tractava a tots els ajuntaments igual, quan nosaltres mantenim una gestió econòmica sanejada”. Tot i això, la rectificació del Ministeri d’Economia no farà variar els plans de la regidoria d’Economia cubellenca, ja que en cas de tirar-se endavant tots els crèdits previstos al pressupost, l’endeutament “estaria l’entorn del 71%, per sota de la proposta de la ministra Salgado”. Per tant, no cal “alterar el procés, iniciat fa unes setmanes, de negociació de la sol·licitud de crèdits pel 2010 i 2011” amb els grups de l’oposició, converses de les quals el regidor s’ha mostrat molt “content i satisfet de la manera com tots els grups estan abordant la negociació dels crèdits”. La situació no és òptima, com reconeix el mateix Grau, però valora “com s’estan rebent les explicacions del govern, com s’està tractant la proposta i la voluntat de col·laboració que detectem en el conjunt de forces polítiques”. En aquestes tres trobades conjuntes i les bilaterals (encara queden dues formacions amb les que reunir-se) “els hi hem plantejat les obres que creiem que són prioritàries i on podem trobar el major consens”, explica Grau. Aquestes són l’ampliació cementiri, la reforma nucli antic i del passeig Marítim, l’inici de les obres de la biblioteca i el procés urbanístic de les Estoreres. El regidor considera que “estem fent a tots els grups una proposta de previsió d’inversió per als propers 4 anys, per a fer front a les obres principals que creiem que haurien d’haver-se fet fa anys”.
Ara, les negociacions han entrat en la recta final i el Govern treballa amb la vista posada al proper ple del 20 setembre, on pretén portar “una proposta de consens i aconseguir la majoria de vots del plenari”. En aquest sentit, confia en què “partim de l’execució d’un pressupost al que CiU hi va donar suport i seria difícil d’entendre que es desmarqui d’aquests crèdits”, si bé reconeix que en alguns projectes “el calendari d’execució es pot flexibilitzar” per tal de “donar cabuda a les propostes de tots els grups”. El Govern “vol dialogar i consensuar-ho amb tothom”.
L’àrea de Territori, Planejament i Ciutat Sostenible ha convocat el proper dissabte, a les 18 h. al Cinema Mediterrani.
mes informacio a http://www.cubelles.cat/