25.9.10

infraestructures

Cubelles invertirà 1,3 milions al barri marítim per evitar inundacions
L'Ajuntament va presentar dissabte el projecte per separar les aigües pluvials de les residuals
L'actuació preveu instal·lar un dipòsit de 1.500 m³

L'Ajuntament de Cubelles va presentar dissabte la primera fase del projecte de construcció de la xarxa d'aigües pluvials al barri marítim, una actuació que ha de resoldre de manera definitiva les inundacions a la zona provocades per les pluges. Amb un pressupost de més d'1,3 milions d'euros, les obres (seran executades per l'empresa Hidrocanal SL) començaran de manera immediata, un cop s'aprovi definitivament el projecte, segons el govern local (PSC i ERC). L'obra està finançada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Ajuntament de Cubelles, que hi aportarà uns 600.000 euros. La subvenció de l'ACA està inclosa en el conveni de compensacions per a la construcció de la dessalinitzadora de Cunit.
L'Ajuntament recorda que els problemes d'inundacions al sector marítim, especialment a la banda est, han estat successius històricament, quan hi ha hagut pluges d'intensitat alta. El fet que el sector sigui pràcticament pla i no hi hagi punts d'abocament naturals per a les aigües de pluja, entre altres factors, provoca l'acumulació d'aigües; fins ara, la situació s'ha agreujat perquè no es disposa d'un sistema separatiu d'aigües pluvials i fecals. Segons el govern municipal, el projecte suposarà una millora notable de la situació.

Un nou dipòsit

L'actuació preveu instal·lar un dipòsit d'aigües pluvials de 1.500 m³ al carrer de les Roses, i no al davant del Club Marítim, com estava previst inicialment. L'obra començarà pel carrer Francesc Macià i per l'avinguda Onze de Setembre. L'aprovació definitiva recollirà l'ampliació de l'àmbit d'actuació a la cruïlla dels carrers Josep Tarradellas i Països Catalans, recollint la demanda feta per l'associació de veïns de la zona.

Celeritat en les obres

Segons l'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero (PSC), les “aportacions de l'Agència Catalana de l'Aigua no estan supeditades a la construcció de la dessalinitzadora”, tenint en compte que no es preveu que la infraestructura es construeixi de manera immediata. Amb tot, Maria Lluïsa Romero va insistir que les obres han de començar “el més aviat possible” perquè es garanteixi l'aportació econòmica de l'ACA. En aquest sentit, l'alcaldessa va demanar per endavant disculpes al veïns perquè les obres “s'executaran al matí, tarda i nit amb l'objectiu que durin com més poc millor”.