17.11.10



PRIMERA MAQUETA DE PATÍ DE VELA JÚNIOR PRESENT EN EL SALÓ NÀUTIC GRACIES EL CLUB MARÍTIM CUBELLES

Ha estat exposada al públic la primera maqueta a escala de Patí de Vela Júnior de la història, en el Saló Nàutic de Barcelona que ha finalitzat recentment, doncs mai s'havia fabricat anteriorment, totes les maquetes que hi ha fins avui representen al Patí de Vela Sènior, aquesta maqueta va ser un encàrrec com no podria ser d'un altre forma del Club Marítim Cubelles als Artesans en Maquetes Navals, concretament a l'empresa Orta-Garrucho de la localitat de Algodonales a Cadis per ser regalada amb motiu del 40 aniversari del Club al Museu Olímpic i de l’Esport, el lliurament de la qual s'haurà de realitzar en un acte públic proper que està pendent de concretar. La maqueta exposada en el estand de Orta-Garrucho porta el nom del Club ben visible i el numero de vela és el 101 en honor al primer Patí de Vela Júnior que va tenir a l’Escola de Vela del Club Marítim Cubelles, els cascos són del color corporatiu verd dels patins d'escola actuals que disposa al Club, han trigat a realitzar la maqueta 5 mesos dons al ser la primera s'havien de realitzar tots els plànols i motlles.
El PATÍ CATALÀ ENTRA A FORMAR PART DEL MUSEU OLÍMPIC i DE L'ESPORT DE BARCELONA
Gràcies a la iniciativa del CMC (Club Marítim Cubelles) el suport incondicional de la FCV (Federació Catalana de Vela) i el suport de la ADIPAV (Associació Esportiva Internacional de PAtins a Vela), serà possible que en un acte públic que se celebrarà dissabte que ve dia 27 de novembre de 2010 a les 12:00 hores a l'auditori del Museu Olímpic i de l’Esport
El lliurament de les maquetes serà efectuada per part de la FCV pel seu President Sr. Gerard Esteva i per part del CMC pel seu President Sr. Lluis Gay, el Director de la Fundació Barcelona Olímpica i Director del MOE Sr. Juli Pernas serà l'encarregat de rebre les preuades maquetes al costat del Sr. Miquel Torres també del MOE.
Les autoritats de l'Ajuntament de Cubelles ja han confirmat la seva assistència a l'acte, assistiran l'Alcaldessa Sra. Mª Lluïsa Romero i el Regidor d'Esports Sr. Xavier Grau. El compromís de l'Ajuntament de Cubelles amb el Patí de Vela Júnior va quedar perpetuat quan en sessió del Ple Municipal de data 17 de novembre de 2008 va aprovar la moció per declarar el Patí de Vela Júnior embarcació genuïna de Cubelles.
Després de diverses modificacions entre 1928 i 1942 el Patí de Vela com a tal es converteix en monotip el 1943, sent les seves característiques bàsiques les de catamarà i única embarcació que es governa sense orsa ni timó, vela sense sabres i sense botavara. Consta de dos flotadors units per cinc bancades en el cas del Patí de Vela i de quatre bancades en el cas del Patí de Vela Júnior. La seva nacionalitat i construcció és purament Catalana i en l'actualitat hi ha patins navegant en tota Espanya, França, Bèlgica, Holanda, Alemanya i Nova Zelanda.
Enviat per CLUB MARÍTIM CUBELLES