26.1.11


La regidoria d’Esports estudia dues fórmules per construir una piscina municipal

Notícies - Esports
26/01/2011
La regidoria d’Esports disposa ja de l’estudi preliminar sobre les alternatives per a impulsar la construcció d’una piscina municipal. El regidor Xavier Grau, que ha anunciat que properament es presentarà a entitats esportives i grups polítics, considera important “posar sobre la taula una demanda ciutadana que portem demorant molt de temps”. Bàsicament, l’estudi preliminar que ha fet desinteressadament l’empresa Safis, concessionària del servei de consergeria de les instal·lacions esportives, contempla dues alternatives: la construcció d’una piscina de nova planta o adaptar aquest equipament a l’estructura inacabada del segon pavelló.

La necessitat de redactar aquest estudi preliminar neix de les reunions mantingudes amb les entitats esportives amb l’arribada de Grau a la regidoria (juny 2010). “Es van recollir les reivindicacions de les entitats, la disponibilitat econòmica i es va establir un calendari de prioritats”, explica Grau, que emmarca els projectes de millora de la pista exterior, millores al pavelló, adquisició de material esportiu, l’adequació dels serveis i el paviment dels camins interiors del Poliesportiu en aquest procés de negociació. Entre aquestes peticions de les entitats, i que també s’havia recollit en els plans directors del 2003 i 2010, hi ha la piscina municipal, per a la construcció de la qual “hem decidit obrir el debat i aportar informació sobre les possibilitats de construcció”.

De les alternatives proposades pels experts consultats –un gabinet d’enginyeria i arquitectura i tècnics en ciències de l’esport-, el regidor Xavier Grau planteja dues opcions. La primera, amb un pressupost superior als 4 milions d’€, suposaria “construir una piscina de nova planta en qualsevol indret del municipi”. La proposta contempla que aquests es podria construir dins de les instal·lacions esportives, al costat del camp de futbol de terra petit, per “optimitzar els recursos humans, tècnics, de vigilància, control”.

La segona, estaria relacionada amb la resolució del contracte de construcció i explotació del complex – mixt esportiu i hoteler, que no s’ha executat i que ha deixat a mig construir el nou pavelló poliesportiu. “Els experts consultats”, explica el regidor d’Esports, “ens aconsellen aquesta opció perquè s’adapta molt més a les necessitats del municipi”. La proposta, amb un pressupost al voltant dels 3 milions d’€, consistiria en un edifici d’uns 2.100m2 amb una piscina de dos vasos de 10x20 i un de 10x5, zona de sauna, gimnàs, 2 vestidors de 40m2, 2 més de 80m2 i uns 400m2 de sales d’activitat esportiva. El regidor ha explicat que el Consell General de l’Esport considera la piscina “un element de la xarxa bàsica perquè hi ha aspectes de l’activitat esportiva i física, relacionades amb la millora de la salut dels joves, adults i gent gran, fonamentals”.

La regidoria d’Esports és conscient que en aquesta legislatura “materialment no dóna temps per executar el projecte”, però que “la feina inicial està feta i la posem a disposició del proper govern” perquè la intenció de Grau és “posar-la en els primers llocs de les prioritats del municipi” la propera legislatura. La important inversió que representa la construcció, així com el cost anual que té el seu manteniment i la necessària revisió “de la capitat econòmica dels ajuntaments”, farà necessari “explorar la via de la concessió administrativa” perquè el capital privat participi de la inversió superior als 4 milions d’€. Els experts consultats asseguren que una piscina coberta “ben gestionada, amb una activitat i un programa per a totes les edats, en un municipi com el nostre, és una activitat rendible”.