21.4.11


Cubelles comença a viure els actes de la 37a Setmana Cultural


La diada de Sant Jordi tornarà marca el primer cap de setmana fort de la 37a Setmana Cultural de Cubelles, el programa de la qual va arrencar el passat 15 d’abril amb la inauguració de l'exposició “La primavera republicana al Penedès, 1931-1936”.

Dissabte, 23 d'abril, se celebrarà la diada de Sant Jordi, amb les habituals parades de llibres i roses instal·lades a la plaça de la Font. Enguany també s’ha programat una hora del conte a les 11.30 h. a la plaça Jaume Balmes, de la veu de Sandra Rossi. A les 20 h., al cinema Mediterrani, serà el torn de l'actuació musical del grup de violinistes Allegro de Sant Petersburg.

El 24 d’abril el plat fort és la tradicional cantada de caramelles pels carrers de la vila a càrrec del Cor l'Espiga. Els cantaires de la centenària entitat recorreran els carrers del nucli antic fins arribar a les 12.15 h. a la plaça de la Vila, on interpretaran els seus tradicionals versets.

Via Crucis
Per altra banda, divendres a les 22 h. arrenca una nova edició del Via Crucis de Cubelles, que organitza la confraria d’aquesta processó. Les imatges que conformen l’estació de penitència sortiran des de l’església de Santa Maria de Cubelles, on tornaran després de processionar pels principals carrers de la vila.

Els organitzadors d’aquesta tradició, recuperada a les acaballes dels anys 90, recomanen deixar una llum dels balcons per on transcorre la comitiva per donar una solemnitat a l’acte religiós.