3.7.11

D´un temps d´un país ( Raimon )



M. Trives/ Diari de Cubelles


Els anys cinquanta i tants i a començaments dels seixanta i pocs, molts de nosaltres recordem l´ imatge del cotxe del pare, generalment era ell qui conduïa , enfilant les costes del Garraf i dins, nosaltres amb maletes, mare, avies , tietes , germans i sovint el canari o periquito que no es podia deixar a Barcelona ,enfilàvem cap a les costes del Garraf .

Records que formen part d´ imatges de la nostre infantesa i que tenien per motiu el desplaçament a Cubelles a l´ estiu .
La majoria dels cotxes eren els anomenats 600, blancs, grisosos i aquell verd esvaït i para de comptar .El meu pare com d´ altres pares dels meus amics ,estiuejants la majoria en disposava d´un.

També com d´altres, va haver d´ esperar uns mesos a disposar d´aquell cotxe desitjat ,recordo el dia que va aparèixer a casa amb un flamant 600 de color gris enfilant el carrer buit de cotxes llavors.

Amb el carnet recent estrenat i cap a les costes del Garraf,llavors estretes i difícils en determinats trams ocasionaven cues llarguíssimes de conductors novells i si un camió es trobava a la pujada ....
Encara ara ,recordo la matricula ,així com també la d´ altres que rodaven per Cubelles i els problemes que comportava el anomenat ¨delco¨ ,paraula màgica que resumia una petita avaria ocasionada a les costes del Garraf i si plovia un pel més del que tocava ,el pare arribava tard a sopar aquell dia.
Avui molts anys desprès ,a cadascú de aquella generació i d´ aquells anys i que son els meus i els vostres si compartiu aquets records , ús provocarà potser una humitejada d´ ulls.

Recordeu....