20.7.11






Notícies - Alcaldia
20/07/2011



La majoria que representa el Govern va facilitar l’aprovació de l’organigrama municipal, retribucions, òrgans col·legiats i representants municipals

El primer Ple de la legislatura 2011-2015 s’ha saldat amb l’aprovació de tots els punts que figuraven a l’ordre del dia. Un total de 31, que bàsicament es reparteixen en la retribució dels membres de la Corporació, la formació i atribucions dels diferents òrgans col·legiats i els representants municipals en diferents ens. Així mateix, s’ha donat compte de la nova estructura municipal organitzada en quatre àrees i 23 regidories, i les atribucions corresponents.
La retribució dels membres de la Corporació s’ha aprovat amb els deu vots favorables de l’equip de Govern (ja que es va disculpar l’absència de la regidora del PP, Noemí Boza) i els sis vots en contra corresponents als membres de l’oposició, tres del PSC, 2 de CiU i 1 d’EC-FIC. El nou Govern comptarà amb dues dedicacions exclusives corresponents a l’Alcaldessa i a la primera Tinent d’Alcalde, Rosa Fonoll; i una dedicació parcial per a la segona Tinent d’Alcalde, Juana Navarrete. Les retribucions aprovades són de 43.676,78€, 40.676,72€ i 36.742,88€, respectivament. Pel que fa a les Juntes de Govern deliberants, passen a anomenar-se JGL de treball i mantenen la retribució de 190€ per sessió. Els grups municipals percebran 450€ mensuals i i cada regidor electe, 50€.

La comissió informativa queda configurada amb la presidència de l’Alcaldessa, vicepresidida per la 1a Tinent d’Alcalde i amb la resta de regidors del Consistori com a vocals. Aquets punt s’ha aprovat amb els vots de l’equip de Govern (10), el vot en contra de CiU i EC-FIC i l’abstenció del PSC.




Nou horari dels plens




El següent punt a tractar era l’organització dels plens. A partir d’ara els plens es celebraran cada dos mesos el tercer dimarts dels mesos senars a les 19h. amb el vot favorable del Govern i l’abstenció de l’oposició en bloc. Pel que fa a les competències del Ple, s’ha aprovat delegar-ne vuit a la JGL entre les que hi ha concertacions d’algunes operacions de crèdit, contractacions, projectes i concessions. L’oposició va votar-hi en contra però va aprovar-se amb els vots favorables del Govern.

La composició i funcionament tant de la comissió de comptes com els grups polítics municipals va aprovar-se amb la unanimitat de regidors i regidores del Consistori, mentre que per la junta de portaveus el PSC va votar-hi en contra i CiU i EC-FIC es van abstenir.

Designació de representants municipals
Pel que fa a la designació dels representants municipals en diversos ens, es va aprovar per unanimitat els representants al consell escolar municipal, i l’oposició es va abstenir en tots els altres: el representant al consell esportiu municipal, als consells de participació de les dues llars d’infants municipals, de les quatre escoles del municipi i dels dos instituts tot i que van aprovar-se amb el suport del Govern.

La designació dels representants a la comissió paritària va rebre el suport unànime de tots els regidors i regidores del Consistori i, en canvi, l’oposició va abstenir-se en designar els representants municipals a les juntes de compensació, al patronat de la Fundació Estapé, al Consorci Territorial de Salut, al Consorci Locaret, al Consorci de Turisme del Garraf, a la Xarxa de Consum de la Diputació, a la comissió d’escolarització del Garraf, a la comissió de política litoral de la Diputació, a la Federació de municipis de Catalunya, a la Mancomunitat Intermunicipal de Disminuïts Psíquics del Garraf, a la Mancomunitat Intermunicipal Penedès-Garraf, al Consell Esportiu del Garraf, al consorci de comunicació local, al consorci sanitari del Garraf i al consorci dels Colls i Miralpeix- Costa del Garraf.



font: