11.5.12




ELS COMPTES CLARS DEL PSC

Els comptes de l’Ajuntament de Cubelles i el sanejament de la Hisenda municipal deixat pel darrer govern del PSC han estat confirmats finalment per part del Govern municipal tot i que ha calgut una certa insistència als Plens. Si a l’inici de la legislatura el Govern de Cubelles intentava fer veure que l’estat econòmic no era bo, pocs mesos després han hagut de rectificar, retirar les acusacions falses i mirar-se bé els números per reconèixer el bon estat econòmic que ha deixat el PSC a l’Ajuntament de Cubelles. Des d’aquests línies volem reconèixer també la rectificació feta pel propi regidor d’Hisenda actual, Luís Alaman (PP), al darrer Ple, arran del Reial decret Llei 4/2012 relatiu al Pla de Pagament de Factures Pendents Proveïdors. Retirant les seves incorrectes apreciacions mantingudes fins ara, el regidor va admetre finalment que les finances municipals “no estan a la UVI”.
Tal i com ha defensat el PSC i reconegut oficialment el Servei Econòmic Municipal i d’Intervenció, l’Ajuntament disposa d’una folgada liquiditat per fer front a les noves inversions que es decideixin, així com per fer front al pagament de factures en relació a l’esmentat RDL 4/2012 (uns 200.000 euros segons dades del propi Govern) sense haver de recórrer a l’ajut de l’Estat tal i com passa malauradament a una gran majoria d’Ajuntament d’arreu del país.
Felicitem des d’aquí el regidor d’Hisenda actual per haver rectificar les seves tesis respecte ales finances municipals i l’encoratgem a convocar urgentment la Comissió Informativa de Serveis Econòmics per treballar el pressupost 2012 i el nou programa d’inversions a Cubelles pels propers quatre anys. En els darrers quatre anys amb un govern impulsat per PSC, CiU i ERC es van realitzar importants inversions per portar aigua potable a Mas Trader, pel nou clavegueram del sector marítim, per urbanitzar l’entorn i l’interior del Poliesportiu i de l’IES Cubelles, per la construcció de la nova Sala Sociocultural, pel nou pont sobre el riu Foix, a més de la millorar de l’entorn natural del propi riu i el Passeig Fluvial i el canvi d’enllumenat al sector Bardají... i es van deixar projectes enllestits com la remodelació de les voreres i vials del Nucli Antic, l’ampliació del nou cementiri o la construcció de la biblioteca que Cubelles necessita, el Pla Estratègic de Participació Ciutadana, el projecte de Remodelació del Safareig Municipal.
Des del PSC estem satisfets de tota aquesta feina feta i de la bona situació econòmica deixada a l’Ajuntament. És des d’aquesta solidesa de la feina realitzada en l’àrea d’Hisenda que encoratgem el Govern a seguir amb aquest treball intens iniciat fa vuit anys i a fer-ho com ho hem fet sempre de manera consensuada convocant la Comissió Informativa de Serveis Econòmics tal i com el Govern es va comprometre a fer. Ara és el moment de fer-ho ja que els comptes estan clars.

PSC
Agrupació Local de Cubelles
4 de maig de 2012