27.3.06

Cunit tindrà equipaments i serveis valorats en quinze milions d’eurosEls duran a terme promotors urbanístics amb els quals ha signat convenis. FERRAN RODRÍGUEZ. CunitL’Ajuntament de Cunit ha valorat en uns 15 milions d’euros les compensacions que obtindrà en equipaments i serveis quan s’hagin dut a terme els divuit convenis urbanístics que s’han signat amb diferents promotors i que ara l’equip redactor del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) incorporarà en el document inicial per tal que aquest sigui aprovat de manera inicial a final del mes vinent abans que sigui remès a la comissió d’Urbanisme de Tarragona (CUT).

Aquest POUM està preparat amb vistes a l’any 2020, data en què es preveu que Cunit tingui 35.000 habitants. Entre els equipaments que, sense cap cost per als ciutadans, s’obtindran amb aquests convenis destaca el cobriment de bona part de l’actual riera de l’avinguda de la Font, que es reconvertirà en una gran rambla. Aquestes obres valorades en uns 7,8 milions d’euros aniran a càrrec del promotor del pla parcial Cunit Sud i resoldrà per sempre els greus problemes que té el municipi en dies de pluja, ja que la riera és ara la via de comunicació entre les dues parts del municipi.
A més, el promotor del sector La Plana com a compensació s’ha compromès a construir en aquella zona el que serà el mercat municipal, dins del qual hi haurà una mitjana superfície comercial i tindrà aparcament subterrani. A la mateixa zona i prop de l’estació de la Renfe hi haurà un aparcament per a 200 vehicles.
Una altra millora important per a Cunit serà la construcció de la definitiva caserna de la policia local a la zona Plademar, prop de l’actual caserna provisional.
També sense cost per als veïns, es construirà prop de la platja una oficina de turisme. El propietari del restaurant l’Avi Pau pagarà 600.000 euros per aquesta obra i a més cedirà a l’Ajuntament el modern edifici del restaurant, ja que té previst tancar el negoci. A canvi, aquest veí podrà construir 53 habitatges de planta baixa més quatre plantes proa de l’actual restaurant.
Un altre avantatge que s’obtindran arran de la futura aprovació definitiva del POUM és que el carrer Montblanc es prolongarà i passarà a ser la via principal del municipi, ja que travessarà l’avinguda de Barcelona amb una rotonda i anirà fins a la platja després de passar per un pont sota la via del tren. A canvi que un promotor pugui edificar un edifici comercial de planta baixa més quatre, l’Ajuntament rebrà 240.000 euros per pagar part del cost d’un pas sota la via del tren.
El POUM també preveu la construcció d’un vial paral·lel a l’autopista que anirà des del peatge de Cubelles fins a Cunit i anirà a parar a la zona de Can Molas 3 on es destinaran 20.000 m² per a naus de petites empreses. Allà també es preveu la construcció de 160 habitatges.
www.vilaweb.cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que buenos i altruistas son
los promotores urbanísticos
que se vacian los bolsillos
para colmar-nos de atención!