1.3.06

El nou ambulatori de Cubelles atendrà prop de 20.000 persones a partir de l’estiu de l’any vinent" El centre estarà situat entre els carrers Sebastià Puig i Miquel Cortí"MÍRIAM DE LAMO.

Penedès.Cubelles"Cubelles tindrà el nou CAP preparat per atendre entre 15.000 i 20.000 persones a partir de l’estiu de l’any vinent. L’ambulatori estarà situat entre els carrers Sebastià Puig i Miquel Cortí, a pocs metres de l’escola Charlie Rivel. La posada en marxa del CAP permetrà l’ampliació del nombre de metges del centre, actualment deficitari, segons apunta el regidor de Sanitat, Joan Rodríguez Serra. Un cop comenci a funcionar el nou centre s’alliberarà l’espai municipal de l’actual ambulatori.
El regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Cubelles, Joan Rodríguez Serra, i l’alcalde, Josep Marcillas, es reuniran dijous a la tarda amb l’arquitecte del Departament de Salut que està elaborant el projecte del nou centre d’atenció primària. L’ambulatori donarà servei a entre «15.000 i 20.000» persones, amb l’objectiu «d’atendre les necessitats futures en un termini d’entre cinc i deu anys», segons Rodríguez Serra. Els terrenys on es construirà l’edifici són municipals; per aquest motiu, l’Ajuntament haurà de cedir l’espai al Departament de Salut, que s’encarrega de dissenyar i executar el projecte. Les bones comunicacions i la facilitat d’aparcament són dues de les característiques del nou emplaçament del CAP, segons el regidor de Sanitat. Rodríguez Serra assegura que el centre començarà a funcionar «entre el juliol i l’agost del 2007». Les obres començaran enguany i tindran un pressupost de 589.785 euros, finançats íntegrament per la Generalitat. La posada en marxa del nou CAP permetrà alliberar l’espai municipal que ocupa l’actual ambulatori, que es podrà destinar a un equipament públic. Els Serveis Socials del municipi també es traslladaran al nou CAP. El govern municipal ha reconegut que l’actual ambulatori «ha quedat petit» per al municipi. El darrer ple municipal va aprovar per unanimitat una moció que demanava l’ampliació de l’ambulatori i l’augment del personal del centre.
Un servei deficitari El servei d’atenció primària de Cubelles –dependent de l’àrea bàsica de salut Cubelles-Cunit, fet que obliga els dos municipis a compartir serveis– és deficitari, segons reconeix el mateix Ajuntament i certifiquen dades del mateix centre. La població adscrita a l’ambulatori del municipi és de 10.407 persones: 8.678 dels usuaris tenen més de 15 anys i són atesos per quatre metges de família, a cadascun dels quals els pertoquen entre 1.800 i 2.400 pacients; si es té en compte la població que no està empadronada al municipi i que hi resideix els caps de setmana o durant l’estiu, cada metge atén més de 4.000 usuaris. La resta dels més de 10.000 pacients, 1.729, tenen menys de 15 anys i han de ser atesos per un sol pediatre en horari complet i un altre de compartit amb el centre de Cunit. L’actual ambulatori de Cubelles està esperant disposar d’un altre metge de família i un pediatre, que arribaran d’aquí a «molt poc temps», segons el regidor de Sanitat. Quan comenci a funcionar l’ambulatori nou també s’ampliarà la plantilla de metges i de serveis mèdics, segons apunta Rodríguez Serra. De fet, el regidor sosté que la falta d’espai de l’actual centre d’atenció primària ha impedit l’augment del personal.


www.vilaweb.cat