25.5.06

El ple de Cubelles adjudica el projecte de complex esportiu amb els vots en contra d’ERC i ICV.

El quadripartit torna a dividir-se, ja que només PSC i Entesa ho aproven.MÍRIAM DE LAMO.

Cubelles.El ple de l’Ajuntament de Cubelles va aprovar l’adjudicació del projecte del complex a l’empresa Belsar Sport en una sessió extraordinària, dimarts al vespre. La divisió a l’equip de govern sobre el projecte més important que s’ha impulsat aquest mandat va tornar a quedar palesa un cop més: només el PSC i l’Entesa van aprovar la proposta, junt amb CiU –a l’oposició–; ERC va votar-hi en contra, junt amb ICV, i Iniciativa per Cubelles va abstenir-se en marxar durant la votació.
Els mateixos grups que van votar a favor del projecte en la mesa de con trac tació convocada la setmana passada van donar suport a l’adjudicació en el ple de dimarts. Entesa per Cubelles, PSC –tots dos al govern– i CiU van aprovar que Belsar Sport, l’única empresa que s’ha presentat al concurs, executi el projecte del complex hoteler i esportiu de la Mota de Sant Pere. ERC–també al govern– i ICV van oposar-s’hi. Iniciativa per Cubelles va marxar del ple en el moment de la votació, el que es considera una abstenció, i la regidora del PP, Juani Navarrete, no va assistir-hi.
Iniciativa per Cubelles defensa la necessitat d’impulsar altres projectes «prioritaris» per al municipi, i el regidor d’ERC, Joan Rodríguez Serra, també es mostra especialment crític amb l’empresa tenint en compte els informes desfavorables de què ha disposat l’Ajuntament. El PSC ha canviat d’actitud, i si bé en la penúltima mesa de contractació va mostrar-s’hi en contra, en la darrera convocatòria i en el ple de dimarts va donar la seva confiança a l’empresa adjudicatària.
Iniciativa per Catalunya Verds, a l’oposició, veu Belsar Sport com a «insolvent», i manté que el projecte no beneficiarà la població.
L’alcalde (Entesa per Cubelles), Josep Marcillas, assegura que l’oposició al complex hoteler i esportiu de la Mota de Sant Pere «persegueix finalitats polítiques. Per tant, això perjudica la població», i continua defensant que «el projecte és bo». Belsar Sport disposa ara de vuit mesos més per elaborar el projecte executiu i aconseguir l’adjudicació definitiva del projecte, que haurà de tornar a passar pel ple municipal, l’any vinent.

NOTÍCIES RELACIONADES.

Una «realitat» el 2008.
L’alcalde de Cubelles preveu que el complex esportiu i hoteler comenci a funcionar en el termini de dos anys. Per aconseguir-ho, Belsar Sport haurà de fer una inversió superior als 20 milions d’euros que permetran construir un hotel de quatre estrelles i 180 habitacions, una piscina coberta, quatre pistes de tennis i un pavelló, entre altres instal·lacions. L’Ajuntament cedirà a l’empresa els terrenys actualment ocupats per la sala multiusos de la Mota de Sant Pere –que s’enderrocarà– durant un període de 50 anys. Belsar Sport haurà de decidir els pròxims mesos si comença les obres per a la construcció de la piscina coberta, o si bé la zona hotelera i esportiva comencen a executar-se alhora, dues possibilitats que encara s’estan estudiant, segons explica Josep Marcillas.
www.vilaweb.cat