22.5.06

Participació Ciutadana i Comunicació.

Josep Lluís Villanueva guanya el XIV Premi Eugeni Molero de Periodisme Radiofònic. El reportatge U%“Tota una vida”, emès fa un any per Ràdio Cubelles entrevista a la centenària cubellenca, Dolors Solé, que el mateix dia del lliurament d'aquests premis, divendres 19 de maig, celebrava els seus 100 anys.
Josep Lluís Villanueva treballador i editor d'Informatius de l'emissora municipal Ràdio Cubelles ha estat el guanyador del Premi de Periodisme Radiofònic en la convocatòria de la XIV edició dels Premis Eugeni Molero, que organitza el Consell Comarcal del Garraf. Cal destacar que divendres, 19 de maig, la protagonista del reportatge, Dolors Solé, complia 100 anys coincidint amb el lliurament de premis que va tenir lloc al Consell Comarcal.
El Reportatge premiat es titula "U% Tota una vida” i es va emetre A Ràdio Cubelles fa una any (1/6/05, amb motiu de la “Setmana de la Gent Gran de Cubelles”.
Dolors Solé, una cubellenca de 99 anys (U%) narra en primera persona la seva vida a Cubelles, des de petita, fins l’època actual. Explica com els dies de festa tota la família, grans i petit, es posaven el vestit dels diumenges per anar a “la sala de festes” del poble. Els viatges a Barcelona per veure els tiets; la vida durant la república; la guerra civil; la foscor de l’època franquista; la construcció de la tèrmica i les protestes veïnals que la van precedir. I, entre d'altres coses, el secret de la seva longevitat i els canvis que ha experimentat la vila de Cubelles on, fa uns anys, “es coneixia tothom i a hores d’ara ja no coneix a ningú”.
El reportatge és l’extracte d’una entrevista, d’aproximadament una hora i mitja de durada, que es resumeix en 21 minuts.
Pel que fa al concepte de realització, es prescindeix de la veu del locutor, que només s'utilitza per donar alguns titulars i alguna dada molt concreta, i per tal de situar l’oient en una època o esdeveniment en particular es fan servir músiques descriptives, arxius sonors originals o efectes especials.
L’AUTOR
Josep Lluís Villanueva, periodista nascut a Barcelona, resident a Cubelles des de fa tres anys.
Entre d’altres ha estat: Editor del programa “Buenos dias” de RNE (Ràdio5). Director i presentador de diferents programes d’Antena3 Radio (La Coctelera (Magazine per a gent jove), Metrónomo (Música i literatura), Viva la gente de las 3 (Alguns del personatges convidats van ser: Chus Lampreave, Pasqual Maragall, José Luis Doreste, Mercedes Milà, Julia Otero i Victoria Abril). Col•laborador de Catalunya Ràdio durant 10 anys (Cultura i espectacles Catalunya Informació). Director i presentador de la secció d’entrevistes del programa de BTV “A prop teu” per la que van passar, entre d’altres: Myriam Mezières, Miquel Roca, Cristina Peri Rossi, Sergi Mateu, Pilar Rahola, Cristina Fdez. Cubas. Sots director del programa “Interiors” de TV3. Col•laborador de la revista del “Rotary club”. Ràdio Cubelles Dilluns, 22-05-2006
www.cubelles.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

Centenario escritor Antonio Martinez Endique
CENTENARIO ANTONIO MARTÍNEZ ENDIQUE Centenario Murcia 11 Enero 1907-2007 ANTONIO MARTÍNEZ ENDIQUE XXX Aniversario Barcelona + 14 Agosto 1977 Escritor, compositor letrista, político republicano, confesión religiosa católico compuso en sus dias de libertad HIMNO A LA VIRGEN DE LA ESPERANZA, en su canto "YO TENGO UN AMOR DIVINO• Compositor del pasodoble español "COPLAS MURCIANAS", con la música del maestro Manuel Massotti Littel, que canta Manolo Escobar, El Trio Las Vegas, Los Sabandeños, Los Parrandboleros, y otros cantantes españoles Canciones folclóricas de la Huerta de Murcia: "MUJER MURCIANA" "NOCTURNO A MURCIA" "LA CAPITANA", "CUANDO TÚ NO ESTÁS", que cantaba Jorge Sepúlveda, en la casa discográfica "La Voz de Su Amo" y “Habanera Divina” Colaborador de los periódicos: El Heraldo, La Razón II República, Hoja del Lunes, Diario Línea de Murcia. (recuperación de artículos de prensa olvidados por presunta xenofobia política) Aparece sus nombramientos políticos en el semanario “La Política” del partido Izquierda Republicana, siendo un militante histórico, recogido en la hemeroteca municipal del Madrid, según fuentes del archivo histórico IR Político del Partido Izquierda Republicana, con el Ministro D. Mariano Ruiz Funes García, que se exilió a Méjico, y con el Presidente del Gobierno Don Manuel Azaña, que dijo: Si el pueblo quiere Monarquía tendrá Monarquía. Fdo: Juan Romero Díaz dni 22415409-T