24.5.06

El ple extraordinari ratifica el vist-i-plau al complex mixt Esportiu i Hoteler.
L'empresa adjudicatària dispòsa de vuit mesos per desenvolupar el projecte en base al plec de clàusules aprovat per la majoria de grups el juny de 2005

La concessió per a la construcció del complex mixt hoteler-esportiu entra en la seva recta final, després que el ple extraordinari celebrat dimarts 22 de maig aprovés l’adjudicació d’aquest concurs a l’empresa Belsar Sport S.L. per un import de més de 21 milions d'€. L'aprovació va comptar amb els vots favorables d’Entesa, PSC i CiU i en contra d’ERC i ICV, mentre que Iniciativa per Cubelles (ICb) es va mantenir fidel a la seva postura i, assistint al ple, van manifestar el seu desacord amb el projecte absentant-se del ple en el moment de la votació. La regidora del PPC, Juana Navarrete, va excusar la seva assistència a la sessió per motius personals.
Tots els grups polítics van poder expressar el seu posicionament, en ordre de vots obtinguts a les darreres eleccions. El primer en obrir el debat va ser Joan Rodríguez (ERC), qui va recordar el projecte va néixer com un Centre d’Alte Rendiment i va denunciar “irregularitats en el procés”. Rodríguez va defensar “la retirada del projecte perquè no està gens clar”. “Aquest projecte ha de dir més coses”, va assegurar el líder republicà. Per la seva banda, Pilar Gonzàlez (ICb) ratificava la posició del seu grup de mantenir-se al marge, com han fet des del primer moment. Malgrat tot, la regidora independent va enumerar els motius que, en cas de votar, el decantarien cap al no al projecte. Per a ICbla configuració del projecte sembla que respongui més a les necessitats dels promotors que dels ciutadans i no sembla que com porti una planificació coherent a mig o llarg termini”. L’actual regidora d’Educació i Joventut va defensar la utilitat de la Sala Multiusos i va recordar que “un projecte d’aquest tipus, si no s’explica bé, fàcilment aixeca sospites”.
En la banda del sí es va alinear el PSC. La seva cap de llista, Maria Lluïsa Romero, va apel·lar a la “coherència”. Romero considera que en el projecte inicial “nosaltres érem els primers que no volíem sentir-ne a parlar”. El PSC va mostrar la seva voluntat de ser “coherents” i només van deixar el tema sobre la mesa “perquè aquesta empresa presentava incidències, que crèiem importants, i que en el termini de 30 dies que se’ls hi va concedir han donat tota la documentació requerida”. Els socialistes pensen “que amb vuit mesos per endavant, després d’haver treballat el projecte, cal que ho aprovem donant compliment als plecs aprovats”. Malgrat tot va avisar que el seu grup serà inflexible si el projecte definitiu “no compleix el plec de clàusules”.
Mònica Miquel (ICV) va mostrar el seu posicionament rotund cap al no, amb el matís que la seva negativa “és a l’empresa i no al projecte, perquè se li han donat masses oportunitats”. La regidora ecosocialista va començar fent un repàs cronològic de tot el procés per acabar demanant que l’aprovació quedés sobre de la mesa. Finalment, va anunciar que “si ICV governa al 2007 i el projecte tira endavant amb no sé quins pactes, condicions i reunions, i hagués algun problema, als qui voteu que sí sobre el projecte, se’ls demandarà amb el vostre patrimoni familiar”.
Per a CiU, representat per Joan Albet, també “ens hagués agradat que el concurs hagués tingut més participació, però tenim una empresa que està sobre la taula”. El grup nacionalista considera que el debat s’ha centrat en “si l’empresa ha tingut més o menys oportunitats, però no s’ha valorat si el projecte és o no positiu per al municipi”. Albet va fer referència a la mobilitat laboral d’entre 1.500 a 2.000 persones cada dia per treballar fora del municipi, per valorar l’oportunitat del projecte. “No mirem endavant” va assegurar el regidor, que va recordar que “Cubelles no té ni un sol hotel, quan venem les nostres platges i la característica de pau i tranquil·litat”.
L’Entesa per Cubelles considera que aquest projecte “és un pas endavant”, en paraules d’Antonio Peregrina. Per al regidor de Promoció Econòmica “el tema de l’hotel és importantíssim per al futur, per canviar, perquè una població costanera sense hotel perd una gran oportunitat de dinamitzar el territori i el teixit econòmic”. Així mateix, per als independents cubellencs “la piscina olímpica i les pistes cobertes són un valor afegit que ens permetrà organitzar competicions nacionals, estatals i internacionals”.
El punt el va tancar Josep Marcillas, Alcalde de Cubelles, que va voler puntualitzar diverses de les intervencions fetes, especialment dels grups d’ERC i ICV. L’Alcalde va fer constar que “s’ha seguit el procediment legalment establert” i va recordar que “no hi ha pactes amb l’empresa, només el plec de clàusules que es va aprovar i que s’ha de complir en el projecte”. Marcillas va respondre a Miquel sobre l’avís de demanar responsabilitats patrimonials al regidors assegurant que “aquest to, molt o poc amenaçador, no és propi d’un regidor que aspira a aconseguir l’alcaldia”. Ràdio Cubelles / Departament de Comunicació Dimecres, 24-05-2006
www.cubelles.com

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Els propers jocs olímpics es farà a Cubelles?

Anònim ha dit...

A la población se la ha mantenido al margen de este proyecto. Ya les vale señores!!!
Si Iniciativa por Cubelles y ERC no confiaN en este proyecto y están en el Gobierno y les acompaña en esta opinión Iniciativa Catalunya que está en la oposición,(el PP no cuenta pues demostró ¨escaquearse¨de estar presente)que pasa aquí? Porqué tanto interés en dar unos terrenos a una empresa privada tan alegremente?

Un ciudadano mosqueado

Anònim ha dit...

WELCOME 2 MARBELLA 2