26.11.06


Violència domèstica

1.740 dones, a urgències per mals tractes
El 90% de les agredides que van anar a les urgències dels hospitals municipals presentaven lesions per cops de puny

Redacció

El 90% de les víctimes de la violència de gènere que van acudir a les urgències dels hospitals municipals de Barcelona presentaven lesions per cops de puny o per una lluita sense armes. Més de la meitat havien estat agredides sense testimonis i, de manera majoritària, al seu domicili durant el cap de setmana.
Del juliol del 2003 (quan va entrar en funcionament un protocol d'atenció als maltractaments) al setembre del 2006, els serveis d'urgències dels hospitals municipals (l'Hospital del Mar, el de l'Esperança i Perecamps) han atès un total de 1.740 dones. Una de cada tres va acudir a urgències almenys tres cops a l'any per motius diferents al maltractament, però, en el fons, conseqüència d'aquest.
De tots els casos atesos, un 4% van ser detectats pel personal sanitari. Segons fonts municipals, tres de cada quatre dones ateses a urgències tenien intenció de denunciar, però dos de cada tres havien estat agredides prèviament i mai havien denunciat l'agressor. En el 85% dels casos l'agressor era el marit o parella.

www.avui.cat