7.11.06

ZP, amb P de punyalada

Passa-ho!
Iu Forn

Per fi, el que esperàvem: l'estrena mundial de l'obra Del ZT on la T era de Tarannà, al ZP on la P és de 'Punyalero'.

Acte primer:el protagonista declama amb gran convenciment aquelles ja mítiques paraules... "Pascual, apoyaré la reforma del Estatuto que apruebe el Parlamento de Catalunya". Aquesta frase demostra que l'obra té moments de gran hilaritat.

Acte segon: punyalada de ZP a Esquerra Republicana al mig de l'omòplat al realitzar aquella escena de llit amb Artur Mas a la Moncloa. Va ser tan potent que Nacho Vidal i Rocco Siffredi van declarar: "Som incapaços d'igualar-ho".

Acte tercer: segona punyalada de ZP a Esquerra, que provoca la seva expulsió del govern per negar-se a donar suport al nadó nascut del seu intercanvi carnal amb Mas. Recordem dues coses: 1) que al nen van dir-li Estatutet i 2) que devia venir empaquetat perquè es veu que ara cal desplegar-lo.

Acte quart: punyalada a Maragall que l'obliga a deixar la presidència de la Generalitat i li nega la possibilitat de tornar-se a presentar com a candidat. Sí, al mateix Maragall que en una altra obra feia el personatge d'element decisiu perquè ZP fos elegit secretari general del PSOE.

Acte cinquè: punyalada trapera a Mas, que va creure's que allò de la Moncloa havia estat amor, quan realment només era sexe. I a més viciós.

Acte sisè: punyalada amb conyeta a Mas quan, després de deixar-lo estès en un bassal ple d'oposició al Tripartit, va i li dóna la maneta perquè s'aixequi mentre li diu que no ha estat res i que a veure si vol mantenir-li el suport parlamentari a Madrit. Això confirma que, efectivament, l'obra era de molta broma, gresca i xerinola.

Epíleg. Ja ho té, això, la política: o apunyales o t'apunyalen. Ara bé, per triomfar del tot és millor el mètode ZP, Zapatero Punyalero, que t'ho fa tan i tan suau que més que rebre una punyalada sembla que t'estiguin untant mantega.

www.avui.cat