4.5.07

Joan Vidal i Xavier Martínez, guanyadors de la Beca d'Investigació Local


Van ser becats amb el treball Els anys de la postguerra i l'auge turístic a Cubelles (1939-1966). De la repressió a l’especulació

Joan Vidal i Xavier Martínez, membres del GEC Amics del Castell, són els guanyadors de la Beca d'Investigació Local Vila de Cubelles 2007. El jurat, format pel regidor de Cultura, Miquel Padreny, Carme Dastis, Joan Martínez, Antoni Pineda, Juan José Pineda, Xavier Pons i Joan Freixas, van atorgar el premi al treball Els anys de la postguerra i l'auge turístic a Cubelles (1939-1966). De la repressió a l’especulació.

El treballa dels dos guanyadors s'inicia arra i s'acabarà al voltant del setembre de 2008, obrint-se després un període per a fer esmenes i la correcció lingüística. Vidal i Martínez faran ús de l'Arxiu Comarcal del Garraf, Arxiu Diocesà de Barcelona, Arxiu Històric de Cubelles, Arxiu Històric de la Diputació de Barcelona , Arxiu del Govern Civil de Barcelona, Arxiu Judicial del Govern Militar de Barcelona. Tribunal Militar Territorial Tercero (TMTT), Arxiu Nacional de Catalunya i l’Arxiu Parroquial de Cubelles. Pel que fa a les hemeroteques: Biblioteca Joan Avinyó de Cubelles, Biblioteca Balaguer de Vilanova i la Geltrú i l’Institut Municipal d’Història de Barcelona – Casa de l’Ardiaca.

Pel que fa a les fotografies que il·lustraran el treball provindran bàsicament de l'arxiu d’Antoni Pineda, la col·lecció d’Alsina Munné de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i diversos arxius particulars.
Joan Vidal va explicar que aquest treball "és una mica la continuació del llibre del Círcol Cubellenc " i va explicar que "tenia molta informació acumulada de la investigació feta per a aquell treball". Per la seva banda, Xavier Martínez s'ha aventurat a acompanyar a Vidal en aquesta nova investigació, que espera "puguem avançar en la investigació fins a la dècada dels 70".
Departament de Comunicació
www.cubelles.com