28.6.07

El pla de l’habitatge dóna més protagonisme als ajuntaments
Redacció XTVL

A Catalunya es calcula que hi ha una demanda de 200.000 habitatges per part de joves i de famílies amb rendes molt baixes. A mitjans de juliol entrarà en vigor el Pla Nacional per a l'Habitatge que intentarà agilitar els tràmits per respondre a aquest tipus de situacions. A més, donarà més marge d'actuació als ajuntaments.
Els ajuntaments seran els principals protagonistes de les polítiques de la vivenda. El segon esborrany del Pacte Nacional per a l'Habitatge preveu donar més finançament als municipis perquè comprin terreny on s'edifiquin pisos de protecció oficial. A més, també es pretén que amb els ajuts econòmics, els consistoris rehabilitin els edificis en males condicions i que, mentre es fa això, es reallotgin els afectats que hi vivien. D'aquesta manera, els ajuntaments reforçaran les seves competències en matèria d'habitatge.
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha explicat aquest dilluns, durant la presentació del segon esborrany del Pla, que "els ajuntaments són els primers receptors de la problemàtica de l'habitatge i, alhora, els que poden intervenir decisivament a l'hora de la formació de nous habitatges i en plans conjunts de rehabilitació".El Pla també pretén escurçar els terminis per declarar els sòls com a urbanitzables i implicar els sectors privats en la construcció de vivendes protegides. Es calcula que en deu anys hi haurà una demanda de més de 400 mil habitatges.
Publicat 18/06/2007 - 19:04h
www.lamalla.net