21.8.07

Alcaldia

La Junta de Portaveus ja té règim intern de funcionament
Serà un òrgan col·legiat presidit per l'Alcaldessa i format pels portaveus dels grups municipals amb representació a l'Ajuntament

El Ple de l'ajuntament de Cubelles va aprovar la proposta de reglament de règim intern de funcionament de la Junta de Portaveus. La creació d’aquest òrgan municipal de caràcter col·legiat es va aprovar en el Ple del 2 de juliol i, una setmana més tard, s’entregava a tots els grups l’esborrany del règim intern de funcionament per estudiar-lo, abans no es proposés la seva aprovació en el Ple de divendres passat.

L’Alcaldessa Maria Lluïsa Romero considerava la creació de la junta de portaveus "una eina necessària" i que es tractava "d'un dels compromisos del Govern".

Per la seva banda, Mònica Miquel (ICV) va anunciar "un vot de confiança" del seu grup, malgrat que es va mostrar escèptica del bon funcionament d'aquest òrgan. Josep Lluís Comas (ICb), en canvi, va explicar que els seu grup s'abstindria en la votació al considerar que, "tot i creure en l’òrgan de la Junta de portaveus", el seu grup considera que l’actitud mostrada pel Govern no és "la més adient".

Finalment la creació de la Junta de Portaveus es va aprovar amb els vots favorables del PSC,CiU, ERC, ICV, PPV i EC i l’abstenció d’ICb.

La Junta de Portaveus estarà integrada per tots els portaveus dels diferents grups municipals i el presidirà l'Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero. El vicepresident serà el primer tinent d’alcaldessa, Joan Albet, i els vocals seran els portaveus dels grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Cubelles.

L'òrgan podrà presentar mocions al ple quan incideixin en temes d’interès municipal, a més d'assessorar l'Alcaldessa per adoptar decisions extraordinàries en situació d’emergència, fer declaracions de caràcter general o particular sobre assumptes d’interès ciutadà..., entre d’altres, sense caràcter preceptiu ni vinculant.

La Junta de Portaveus es reunirà cada mes després de la corresponent comissió informativa, concretament cada dimecres anterior al ple ordinari a les 8 de la tarda. Així mateix, es poden convocar reunions extraordinàries directament per l'Alcaldessa o com a mínim per una quarta part de membres de la Corporació.

Ràdio Cubelles Dimarts, 21-08-2007
www.cubelles.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

En hora buena pero habría que haber dejado hablar al pueblo sobre los discursos de los tres (Romero, Albet, Joan) de pena verdad que la culpa la tiene el pueblo y no los dirigentes y sino el gobierno anterior donde estaban los de ahora (3 años y ½)