2.8.07

Promoció Cultural i Festes i Tradicions

La Festa Major de Cubelles arrenca aquest dijous

El 5è Festival de Jazz serà l'encarregat d'obrir la festa gran

La regidoria de Festes i Tradicions continua treballant en l’organització de les festes locals. Un cop tancada la Festa Major Petita, el municipi es prepara per rebre la Festa Major Gran. La regidora de Festes i tradicions, Noemí Cuadra assegura que "estem treballant en els darrers preparatius de la Festa".

Els actes comencen aquest dijous amb el Festival de Jazz Vila de Cubelles que enguany celebra cinc anys amb quatre actuacions i diferents escenaris. Seguidament serà el torn del II Torneig de Parxís que es farà els dies 6, 7 i 8 d'agost, i que organitza el Club d'Escacs El Castell. Paral·lelament, la mateixa entitat portarà a terme, del 4 a l'11 d'agost, partides lentes i ràpides de 10 minuts al passeig Marítim.

Per la seva banda, el Club Esportiu Cubelles farà el IV Torneig de Tennis Taula que es disputarà del 10 al 12 d'agost al pavelló esportiu.

L'activitat seguirà dissabte, 11 d'agost amb la Macroginkana que organitza el centre d'esplai Kitsch. L'activitat s'iniciarà a les 10 del matí des de la plaça del Mar des d'on arrencarà el recorregut de les diferents proves que s'hauran de realitzar en diferents indrets del municipi.

El mateix dissabte, però a partir de les 5 de la tarda, a la plaça del Mercat, se celebrarà el Motocros Vila de Cubelles i Cursa Americana. A les set del vespre, l'entitat Fauna Cubelles realitzarà el 2n Concurs de dibuix infantil a l'espai de la desembocadura del Foix. Les inscripcions es faran el mateix dia, a les sis de la tarda. El lliurament de premis del concurs tindrà lloc el 13 d'agost a les set de la tarda, al Centre Social. Els actes seguiran el mateix dissabte 11 d'agost, a les onze de la nit amb el Cubelles Rock City 2007 que es farà a la plaça del Mar.

L'endemà diumenge 12 d'agost, tindrà lloc l'obra de teatre Pels pèls, que es portarà a terme a les deu del vespre a la plaça del Mercat. L'obra està dirigida per Abel Folk, amb el repartiment d'Àlex Casanovas, Mercè Comes, Ivan Labanda, Pep Planas, Enric Majó, i Laura Guiteras.

Dilluns 13 d'agost es faran sardanes, amb cremat de rom, amenitzades per la cobla Ciutat de Cornellà. Serà a les deu de la nit al Passeig Marítim de Cubelles.

Dimarts, 14 d'agost, es faran els actes centrals de la festa que arrencarà a les dotze del migdia amb el llançament dels dotze morterets de Festa Major. A les set de la tarda, tindrà lloc el pregó de la Festa Major; i tot seguit, es farà una cercavila popular, que acabarà a la plaça del Mercat amb una ballada conjunta. A les onze de la nit, al passeig Marítim, tindrà lloc el castell de foc d'artifici; i a continuació, la una cercavila nocturna de les colles de l'Agrupació de Balls Populars amb la col·laboració del Grup de Riscos Cubelles. I a dos quarts d'una de la nit hi haurà la tradicional empalmada amb l'actuació aquest any de les orquestres Empurium i La loca Hystèria, a la plaça del Mar.

L'endemà, 15 d'agost, dia de la Festa Major, l'activitat començarà a les vuit del matí amb les matinades dels timbalers i timbaleres de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles. A dos quarts d'onze del matí es farà l'entrada d'ofici i l'ofrena a la Verge, enguany per part de la colla de diables de l'ABPC. Cap a dos quarts d'una del migdia es farà la sortida d'ofici i tot seguit hi haurà a la plaça de la Vila una exhibició de Balls Populars. A continuació, al carrer Colom, tindrà lloc el tradicional Concert Vermut amb la Cobla Ciutat de Cornellà.

A dos quarts de vuit de la tarda, l'activitat seguirà amb el Concert de Festa Major, amb l'orquestra Montgrins. La mateixa formació tancarà la jornada amb el ball de Festa Major que es farà a partir de les dotze de la nit a la plaça del Mercat.

Una de les novetats serà la 1a Baixada de vehicles sense motor que organitza el MotoClub Cubelles, i que es farà dijous 16 d'agost, a les sis de la tarda. Els actes seguiran a les onze de la nit al passeig Marítim amb una cantada d'havaneres, cremat de rom i tancament de la Festa amb el llançament dels 3 morterets de Fi de la Festa Major 2007

D'altra banda, la col·lecció de les figures de plom de la Festa Major quedarà ampliada aquest any amb una nova peça, la dels diables de Cubelles.

Pel que fa al programa d’actes de la Festa Major, "ja està tancat i a punt de sortir al carrer", segons explica la regidora.

Ràdio Cubelles Dimecres, 01-08-2007
www.cubelles.com