17.10.07


Alcaldia


S'aprova la modificació de les ordenances fiscals per l'exercici del 2008

Les ordenances s'incrementen globalment un 2,4%, a excepció de la taxa d'escombreries que augmenta el 4,18%


El ple de l’Ajuntament de Cubelles va aprovar dilluns al ple municipal les modificacions de les ordenances municipals per l’exercici per al 2008, amb un increment conjunt del 2,4% a excepció de la taxa d’escombreries que s’incrementa el 4,18%.
El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau va explicar que “el criteri que ha guiat aquesta proposta es basa en un augment global del 2,4%, excepte en la taxa d’escombreries, que seguint els càlculs de la Mancomunitat Intermunicipal Penedès-Garraf, encarregada del servei, augmenta un 4,18%”.
Amb el futur traspàs de la gestió dels tributs a la Diputació prevista pel gener del 2008, l’aposta del govern municipal per a l’actual modificació de les ordenances fiscals ha estat la de “modificar el sistema de previsió i la gestió econòmica, a partir dels estudis dels diferents departaments, amb el propòsit d’aconseguir una millor metodologia de la seva recaptació”. Segons el regidor “s’ha fet una aproximació a partir de l’anàlisi del servei per millorar-lo". També "s'han tingut en compte les prestacions que l’Ajuntament dóna i els costos que s'han d’assumir”.
Per la seva banda, el conjunt de grups de l’oposició van lamentar durant el ple que no s'hagués fet una auditoria pública sobre la modificació de les ordenances. També van reclamar més informació i documentació al respecte, i van criticar la pujada dels impostos, fent comparatives amb l’estat actual de diversos serveis del municipi. A més, van reiterar, entre d'altres coses, la seva disconformitat sobre la pujada dels sous d’alcaldia i del gerent, com ja van fer en el passat ple d'aprovació dels pressupostos del 2007.
El regidor d’Hisenda, Xavier Grau responia a l’oposició apuntant que "compartia part de les seves reflexions", i explicava que "porten poc més de quatre mesos de gestió d’ençà que es va produir el canvi de govern". En aquest sentit, va insistir en el fet que "el govern es basa i segueix el calendari aprovat el 17 d'agost, que preveu aprovar, per abans que acabi aquest mes d’octubre, la modificació del pressupost del 2007, incorporant part de la liquidació del 2006. Davant les diferents peticions de disposar de més informació sobre el tema, el regidor va assenyalar que "els expedients en qüestió estan oberts a qualsevol consulta al respecte".
Abans de portar a votació l’aprovació d'aquest punt, degut a la disconformitat de membres de l’oposició, es va proposar deixar les ordenances municipals congelades a través d’una esmena que va ser desestimada amb els vots afirmatius de l’equip de govern i els vots en contra de l’oposició.
Finalment, i després de debatre aquest punt, les ordenances fiscals per l’exercici 2008 es van aprovar amb els 9 vots a favor dels grups del PSC-CiU i ERC, l’abstenció d’ICb i els vots en contra d’ICV, el PPC, EC.

Ràdio Cubelles Dimarts, 16-10-2007