18.10.07

Portada d'una biografia de Teresa Claramunt



La trajectòria de Teresa Claramunt, al curs 'Dones fent món, dones memorables'

El CUM acull la setmana que ve aquesta proposta del Pla d'Equitat municipal, amb la finalitat de ressaltar personatges femenins que han tingut un paper destacat però poc ponegut en la societat

El Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) ofereix la setmana que ve el curs "Dones fent món, dones memorables. Teresa Claramunt, avançar des de l'experiència". Es tracta d'una proposta del Pla d'Equitat de l'Ajuntament de VNG, amb la qual es vol donar rellevància als models femenins que ha tingut la nostra societat i que sovint no són prou reconeguts. El curs és gratuït i va destinat a professionals de l'atenció a les persones, mestres, ONG i entitats, i estudiants universitaris, especialment de la branca de les Humanitats. Se celebrarà del 25 al 27 d'octubre i les inscripcions ja són obertes.

Des del 2004 el Pla d'Equitat de l'Ajuntament de VNG organitza els cursos "Dones fent món, dones memorables", amb l'objectiu de recuperar figures femenines del pensament. En les tres edicions celebrades fins ara s'ha parlat de Maria Zambrano, Simone Weil i Hanna Arendt. En aquesta ocasió s'aprofundeix en l'experiència de Teresa Claramunt, escriptora i periodista autodidacta que va lluitar amb la paraula contra les discriminacions per raó de sexe i a favor de la llibertat. Considerada una de les persones més influents de l'anarquisme català entre els segles XIX i XX, el seu objectiu era provocar canvis en la societat perquè no hi hagués lloc per l'opressió ni la desigualtat.

Tota la informació sobre la programació del curs i inscripcions la trobareu a la web del CUM.