14.11.07



L'Ajuntament destinarà més de mig milió d'euros al Pla de reurbanització del municipi


Les obres consistiran en l'arranjament d'asfaltat i voreres, segons un estudi de priorització

L’Ajuntament de Cubelles ha aprovat una consignació de 500.000 € per a l'execució de les obres del Pla de Reurbanització del municipi. Aquest import es destinarà a les obres de millora del conjunt de voreres i asfaltat, a partir d'un estudi de priorització de quines són les àrees més necessitades, que també compta amb una important consignació pressupostària a la modificació (156.000 €).

El regidor d'Obres i Serveis Viaris, Joan Albet, és "conscient de la real manca de manteniment de la via pública". En aquest sentit "el primer pas ha estat el d'analitzar la situació per establir una planificació i prioritzar les zones d’actuació segons l'estat i la necessitat real dels carrers i en base als recursos de què es disposa".

Les primeres actuacions de la regidoria van passar per la instal·lació d’una barana que tanqués la plaça del Mercat i "portar a terme petits arranjaments a la via pública segons el seu nivell de perillositat i accidentalitat"
(a la imatge, reparació de l'asfaltat del passeig Vilanova).
Paral·lelament, la regidoria ha anat mantenint diverses reunions amb les associacions veïnals per tractar, entre d’altres temes, aquesta problemàtica i intercanviar informació de les necessitats vials a les diverses urbanitzacions. A més, aquestes reunions pretenen acostar el projecte de planificació i d'actuació previst per l’Ajuntament.

Un cop tancada aquesta primera fase s'han cercat els recursos econòmics, que provenen de la modificació de pressupost aprovada en el ple de dilluns, i "s’han posat en marxa diversos estudis de transformació d’espais, amb el propòsit d'introduir un canvi estructural i disseny dels carrers", explica Joan Albet. En aquest sentit, el regidor ha posat com a exemple de transformació d'espais el passeig Vilanova. "Cal preveure si en alguna de les zones afectades volem una transformació de carrers per a que el carrer deixi de ser de transit rodat, mixt o peatonal", afirma.
El regidor d'Obres i Serveis Viaris considera que "arreglar tots els carrers de cop és inviable i difícil per cap Ajuntament, donada la magnitud de la inversió a fer". Per això insisteix que es posa en marxa "una planificació a curt, mig i llarg termini". De fet, a principis del mes de gener començaran els treballs, pressupostats amb 500.000 euros, a partir de dos estudis: un d’intern, que consisteix en la valoració de l'estat i de situació dels carrers; i un altre d'extern, d'estructura i de disseny.
L'equip de govern espera que els primers canvis importants en la via pública es produeixin "abans de la propera temporada estival". "Serà aleshores", explica Albet, "quan es podrà començar a veure part de l'execució d'aquestes obres de millora".





Ràdio Cubelles / Departament de Comunicació


http://www.cubelles.com/