29.11.07

Penedès.


Les urbanitzacions de Cubelles reclamen millores als carrers
La federació d'associacions de veïns demana l'eliminació de barreres arquitectòniques
MÍRIAM DE LAMO. Cubelles
El reasfaltatge dels carrers i la supressió de barreres arquitectòniques són dues de les demandes que les associacions de veïns de les urbanitzacions de Cubelles reclamen a l'equip de govern del municipi. La instal·lació de fanals al mig de voreres estretes impedeixen el pas a persones amb problemes de mobilitat, segons denuncia el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Cubelles, Enrique Delgado. El govern local reconeix els problemes, però demana temps per solucionar-los.


Voreres «destrossades» i «amb fanals al mig» formen part del paisatge de la urbanització Mas Trader, segons denuncia Enrique Delgado. El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Cubelles també critica que «tot el carrer des del pont de Mas Trader fins a l'autopista» no disposi «de vorera». La falta de zones verdes a les urbanitzacions és una altra de les crítiques del representant veïnal.

Delgado sosté que la federació ha iniciat un cicle de converses amb l'equip de govern de Cubelles (el PSC, CiU i ERC), perquè cada associació expliqui a l'Ajuntament quines són les seves necessitats. Segons el president de la federació, urbanitzacions com ara Les Estoreres, Ricreu i Corral d'en Tort «s'han de fer de dalt a baix» per millorar tots els problemes als carrers.

A aquestes crítiques s'hi afegeix el mal estat de la xarxa d'aigua a la urbanització Mas Trader. «L'aigua de l'aixeta surt bruta», va dir el representant veïnal. Delgado va atribuir el problema al fet que el pou que dóna servei a la urbanització ha quedat petit i va explicar que el consistori ha adquirit el compromís que els veïns de Mas Trader podran tenir accés a l'aigua de la resta del municipi. El regidor d'Obres i Serveis de l'Ajuntament de Cubelles, Joan Albet (CiU), va assegurar que s'està elaborant «un estudi de transformació del nucli antic i de diverses urbanitzacions» que implicarà «l'eliminació de moltes voreres i barreres arquitectòniques». «Si s'han de desplaçar alguns fanals, es farà», va dir. Albet, però, va deixar clar que es tracta d'un «projecte global» que es portarà a terme de manera «progressiva». «Hi haurà uns informes tècnics i, d'acord amb els resultats, s'aniran arreglant les coses», va explicar. El regidor d'Obres i Serveis preveu que, «abans de l'estiu», hi haurà «actuacions significatives» per solucionar el mal estat dels carrers.

www.vilaweb.cat