27.11.07

Serveis a les persones

Èxit de participació de la jornada de treball dins de l’estudi del teixit associatiu
La trobada va acabar amb un espai de conclusions que es recolliran en un document de treball de cara al futur

Divendres a la tarda es va celebrar, amb gran acceptació, la jornada de treball amb les associacions i entitats de Cubelles, emmarcat dins de l’estudi del teixit associatiu del municipi que està portant a terme la regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cubelles, en col•laboració amb l’empresa Eidos Dinamització Social. L’acte va ser inaugurat per l’Alcaldessa de Cubelles, Maria lluïsa Romero, i el regidor de Comunicació i Participació Ciutadana, Xavier Grau.

Romero remarcava "el paper de la participació ciutadana com a nexe d’encontre de l’administració, en aquest cas entre l’Ajuntament i les pròpies associacions". Per la seva banda, Xavier Grau va recordar el passos previs que l’Ajuntament ha realitzat en relació a la participació ciutadana i la implicació de les associacions. La legislatura anterior s'aprovà el Reglament de Participació Ciutadana "gràcies al consens dels grups polítics i a l'impuls de les entitats"; es regulava la participació dels veïns als plens; es portava a terme la creació de l'OPIC (Oficina de Participació i Informació Ciutadana) "amb dos objectius clars, fer d'interlocutors de l'informació i l'atenció ciutadana i impulsar polítiques de Participació Ciutadana". Grau també va destacar "el paper de les entitats per facilitar la integració d’una població cubellenca que va camí dels 13.000 habitants, amb una aposta clara d'en enfortir les entitats i les associacions".

La jornada de treball també va comptar amb la ponència de Joan Manuel Parisi, membre del Secretariat d’Entitats de Sants-Hostafrancs-La Bordeta, qui va destacar "el paper de les associacions i les entitats en contacte amb altres agents socials com les empreses i, especialment, l’administració".
Els representants de cada associació van reunir-se en petits grups de treball i van realitzar un taller de participació. L’acte va acabar amb les conclusions finals extretes que donaran peu a un document que les reculli i seran una eina molt útil de cara al futur.

Ràdio Cubelles

www.cubelles.com