18.6.08

El Ple adjudica les obres del pont del riu Foix

Notícies - Alcaldia
17/06/2008

El primer Ple celebrat fora de la Casa de la Vila de Cubelles va aprovar l’adjudicació de les obres de construcció del pont sobre el riu Foix a l’empresa Excover SA, per import de 1.262.152,28 € i amb una direcció ambiental especialitzada en obra pública, i segons prescripció de l’ACA. La proposta, que va suscitar un intens debat sobre les puntuacions atorgades a cadascuna de les empreses aspirants, va rebre el suport dels grups del Govern (PSC, CiU i ERC), els contraris d’ICV, ICb i EC-FIC i les abstencions del PPC.

Un cop aprovada l’adjudicació de les obres, el procés de construcció de la nova infraestructura de comunicació entre les dues lleres del riu podria iniciar-se passat el període estival. El Govern podria decidir posposar el seu inici un cop finalitzada la reurbanització de l’entorn del Poliesportiu i de l’institut, que es troba en plena execució.

Totes les formacions polítiques amb representació municipal van donar suport a l’adhesió de l’Ajuntament de Cubelles al consorci dels Colls Miralpeix – Costa del Garraf. Es tracta d’oficialitzar una proposta a la que el Consistori cubellenc ja es va comprometre fa 2 anys i que suposa recuperar un dels darrers espais naturals costaners de Catalunya. El consorci dels Colls Miralpeix, nom amb el que es coneix la zona litoral que separa Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Sitges, té la finalitat de gestionar d’una manera sostenible els àmbits costaner, marí i terrestre de la comarca del Garraf, tot seguint la recomanació europea del 2002, sobre l’aplicació de la gestió integrada de zones costaneres, afavorint la connectivitat biològica d’aquests espais amb el Parc del Garraf i el Parc del Foix. Els Colls és una de les franges boscoses costaneres més importants des del Parc Natural del Garraf fins Tarragona. Per a Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa de Cubelles, “juntament amb l’espai natural del Garraf, aquest és un dels més destacats”. Cubelles era, fins al moment, la única població costanera no adherida.

També de manera unànime es van aprovar la modificació de l’ordenança reguladora de la taxa per la prestació de serveis a les instal·lacions esportives municipals. Finalment, es va modificar el pressupost 2008 per finançar el nou servei de recollida d’animals de gossos a la via pública, que portarà a terme la protectora d’animals Zoo de Torredembarra. El regidor de Salut, Joan Rodríguez i Serra, va argumentar la proposta municipal, ja que “la protectora de Cubelles ja no pot absorbir més animals i la gossera comarcal s’ha retardat uns mesos”. Rodríguez i Serra va afegir que “la partida prevista de 32.000 € és una previsió, però que no necessàriament s’ha de gastar totalment”.

Gespa al camp de futbol

El Ple va aprovar per unanimitat l’adjudicació de les obres de pavimentació del camp de futbol Josep Pons i Ventura a l’empresa Construcciones Icart SA, per 596.000 €. L’obra, que està subvencionada per la Secretaria General de l’Esport a través d’un crèdit amb l’Institut Català de Finances, s’iniciarà de forma immediata per tal que la propera temporada esportiva el CF Cubelles pugui gaudir ja de les noves instal·lacions.

L’Alcaldessa de Cubelles va justificar la urgència de l’aprovació “tenint en compte el temps en el que estem entrant” i perquè en la mesa de contractació “es va aprovar per unanimitat”. El regidor d’Esports, Lluís Pineda, es va referir a les millores, que se centren en “la instal·lació d’un col·lector soterrat”, “el trasllat de la plataforma d’asfalt de la zona de la pineda a la zona dels vestidors”, “la instal·lació d’una graderia metàl·lica d’acer galvanitzar de 20 metres de longitud amb seients i quatre fileres d’espectadors”, “la instal·lació d’un espai de seguretat, perimetral i davant de les banquetes amb la mateixa gespa de diferent color”, “la instal·lació d’una xarxa de protecció en tot el perímetre, de 6 metres d’alçada” i “la construcció d’uns encaixos d’asfalt per a l’accés de jugadors i vehicles de servei”.

http://www.cubelles.cat