17.6.08

S’adjudica el contracte d’obres del projecte constructiu del pont sobre el riu Foix

Font: Ràdio Cubelles

dimarts, 17 juny de 2008

El punt es va aprovar amb els vots a favor dels partits de l’equip de govern, i els vots en contra de l’oposició, tret del PPC, que es va abstenir

El ple municipal celebrat ahir va saldar-se amb l’aprovació de tots els punts que contemplava l’ordre del dia. El punt principal, l’adjudicació del contracte d’obres del projecte constructiu del pont sobre el riu Foix, va ser el punt més extens de la sessió. Els grups de l’oposició van exposar les objeccions a la manera de dur a terme el projecte. Així, des d’EC-FIC s’afirmava que "no es feien les coses participativament ni de manera transparent". ICb va considerar que "la informació que se’ls donava era insuficient i que no es buscava el consens".

D’altra banda, des del PPC es van demanar "explicacions del sistema de barem dels criteris puntuables de les ofertes presentades sobretot pel que fa a les millores tècniques". Finalment des d’ICV va reiterar que "la informació que rebien estava mal donada". Segons la formació verda, "el pont és legal però no és el millor pont", i va advertir que "no s’acabi lamentant aquesta infraestructura tal i com es va fer amb l’obra de l’autopista".

El regidor socialista, Xavier Grau, va contradir la cap de llista d’ICV tot afirmant que "la informació era correcta", mentre que el cap de llista de CiU, Joan Albet, va afegir que "les valoracions de l’informe eren tècniques i no pas polítiques".

El punt es va aprovar amb els vots a favor dels partits de l’equip de govern, i els vots en contra de l’oposició, tret del PPC, que es va abstenir.

A banda del pont també es va aprovar l’adhesió al consorci dels Colls Miralpeix- Costa del Garraf per unanimitat. També de manera unànime es van aprovar la modificació de l’ordenança reguladora de la taxa per la prestació de serveis a les instal·lacions esportives municipals i l’adjudicació, per urgència, del contracte d’obres de pavimentació del camp de futbol municipal amb gespa artificial.

A banda del punt referent al pont sobre el Foix, l’equip de Govern va haver de fer valer la seva majoria al consistori per aprovar la modificació del pressupost 2008 pel que fa a les transferències de crèdit. Un punt on l’oposició va votar-hi en contra, excepte EC-FIC que es va abstenir.

El ple d’ahir va ser el primer que es celebra a la sala d’exposicions del Centre Social després que tots els grups decidissin traslladar-lo de la sala de plens de la casa consistorial per tal de superar les barreres arquitectòniques que impedien l’assistència a persones amb mobilitat reduïda. Una cinquantena de persones, entre elles diversos membres d’AMICU, van seguir el ple que va rebre elogis de tots els grups.

http://www.radiocubelles.net/