13.10.08

Font : http://www.cubelles.cat/


Xavier Grau: “Malgrat la crisi, Cubelles s’ha de posar al dia en molts aspectes

Notícies - Hisenda, Planificació i Serveis Externs
10/10/2008

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau, va explicar les línies mestres de la política econòmica per al 2009 i del pressupost per la proper exercici en el transcurs d’un debat al programa L’Accent de Canal BlauTV dedicat a les hisendes locals. Grau va explicar que el cas de Cubelles és particular, ja que “té unes condicions que agreugen la situació de crisi”. El titular d’Hisenda va matisar que aquest fet singular és que Cubelles encara “ha de posar-se al dia en molts aspectes”. Aquest ha estat l’eix central de la política econòmica del 2008 on, a través del pressupost, s’havien establert tres línies d’actuació, “el traspàs del servei de recaptació a la Diputació de Barcelona, fer funcionar l’Ajuntament de manera més barata i reduir les despeses corrents entre un 10 i un 50%”.
Grau va avançar que el pressupost per l’exercici del 2009, en el qual s’està treballant, seguirà la mateixa línia que el seu predecessor, i que malgrat es notarà la davallada en el sector de la construcció i el turístic es treballarà per seguir amb el que s’ha convertit el leitmotiv d’Hisenda, “posar els diners dels ciutadans al servei dels ciutadans”. En el nou pressupost s’intentarà repetir l’estratègia de fer front a les necessitats de Cubelles confiant en el salt qualitatiu del nou sistema de recaptació que, d’altra banda, ja ha començat a donar fruits com “la recuperació dels 2,5 milions d’euros adormits d’anteriors exercicis que permetran afrontar des d’una posició diferent el nou exercici”.
El nou pressupost es basarà en dos aspectes, d’una banda la inversió per millorar la via pública i l’espai públic, on Grau va posar l’exemple de les obres de connexió d’aigües de Mas Trader amb el dipòsit de Corral d’en Cona, i d’altra banda les polítiques de servei a les persones, entre les que també s’inclouen la construcció d’infraestructures, com la nova biblioteca municipal. Però per poder fer front a aquestes inversions i degut a la conjuntura econòmica actual Xavier Grau afirmava que cal una reducció de les partides “d’una mitja del 30%” forçats per la necessitat. Aquestes reduccions es faran després d’una revisió raonada de les partides pressupostàries i tan sols allà on es pugui retallar”. El regidor d’Hisenda també avançava que seran solidaris amb el sector de la construcció oferint feines d’inversió en infraestructures tot esperant que en temps de bonança econòmica “el sector correspongui”.
Precisament el sector de la construcció és un dels que més preocupa a l’Ajuntament de Cubelles a nivell de taxa d’atur. Xavier Grau afirmava que el Servei d’Ocupació Laboral de Cubelles (SOLC) ha constatat un augment del 38% de la demanda, però que “el més greu no és la xifra d’aturats, sinó la procedència, ja que enguany hi ha un entre un 15 i 20% d’aturats més procedents del sector de la construcció”.

El debat íntegre es pot consultar clicant aquí.