22.1.09

imatge virtual/foto/El Punt
Penedès. El ple de Cubelles aprova provisionalment el pla especial del port esportiu
M.L.. Cubelles


El ple de Cubelles va aprovar provisionalment el pla especial del futur port esportiu del municipi amb els vots a favor de tots els grups, excepte d'ICV, que es va abstenir, dilluns al vespre. L'aprovació del pla és un dels darrers tràmits per desenvolupar el projecte, que ara només requereix el vistiplau de la Generalitat perquè l'Ajuntament pugui fer l'aprovació definitiva. Una altra de les gestions pendents és que el Ministeri de Medi Ambient adscrigui el nou port com a dàrsena esportiva, una espècie d'autorització, segons el regidor d'Urbanisme de Cubelles, Miguel Ángel López (PSC).
El pla inclou les mesures i les previsions necessàries per garantir el funcionament eficaç de la zona de servei portuari, el seu desenvolupament futur, la seva connexió amb la xarxa de transports terrestres i la cobertura adequada de la demanda de serveis portuaris i mediambientals. A més, el document s'ha redactat d'acord amb les determinacions del vigent pla de ports de Catalunya, que es va actualitzar pel període 2006-2015. El projecte del port va aprovar-se el 2005, però va quedar paralitzat a l'expectativa d'una renúncia a una part de la zona marítima que Endesa utilitza per refrigerar la central tèrmica, i que finalment va obtenir-se l'any passat.
El port de Cubelles tindrà una superfície total de 138.000 m², amb 553 amarradors, d'entre 8 i 20 metres d'eslora. El projecte també inclou una marina seca de 1.800 m² amb una capacitat de 144 vaixells amb una eslora màxima de 7 metres i un varador amb capacitat per a 66 vaixells. El pressupost del projecte supera els quinze milions d'euros.
El Grup Marítim Metropolità és l'empresa concessionària del port, que ha d'encarregar-se de tirar endavant les obres. L'empresa assegura que està «molt interessada» a tirar endavant el projecte, tot i que no dóna data de començament de les obres, mentre espera que acabi tota la tramitació.
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/