3.11.09

Comunicat de l’agrupació del PSC de Cubelles

COMUNICAT DE L'AGRUPACIÓ LOCAL DEL PSC DE CUBELLES

Arran de les darreres informacions aparegudes a la premsa l'Agrupació Local del PSC Cubelles emet el seënt comunicat:

A l’anterior legislatura municipal, en la qual el PSC tenia la responsabilitat d’urbanisme i l’ENTESA per Cubelles l’alcaldia, PSC i ERC vam demanar que la recaptació passés a la Diputació de Barcelona, considerant que els costos per la gestió d’un recaptador privat eren molt elevades en comparació als de la Diputació i el seguiment dels impagats molt més acurat.
En una reunió amb l’anterior alcalde, aquest va exclamar que, mentre fos alcalde, la gestió la faria aquest recaptador privat. Aquest recaptador privat portava fent-ho de manera continuada des dels anys 80 amb diverses vicissituds legals en les repetides renovacions dels contractes i amb enormes conflictes i qüestionament de la gestió diària.
Ambdues formacions polítiques no enteníem l’interès en mantenir una gestió privada clarament desavantatjosa respecte a l’opció de la Diputació de Barcelona i per tant, perjudicial per Cubelles. L’alcalde en aquella legislatura, va proposar en una comissió informativa prorrogar el contracte de l’empresa recaptatòria fins el 2018 donatt que caducava el 2009 i vista la proximitat de les eleccions municipals. Aquesta proposta formulada de manera unilateral pels representants de l’ENTESA va rebre un rebuig unànime del conjunt de grups polítics.
Això va provocar que el PSC i ERC impulsessin una moció al Ple Municipal on es proposava el canvi de gestió de la recaptació a la Diputació de Barcelona, moció que va ser aprovada amb els vots a favor de PSC, ERC, ICV i ICb; l’abstenció del PP i els vots en contra d’ ENTESA i CiU. Com a conseqüència, dos dies després de la proposta de la moció, el 6 d’octubre de 2006, tres decrets d’alcaldia (el 430, 431 i 432) comunicaven el cessament al regidor i membre del govern municipal d’ERC.
A continuació els regidors del PSC, també van ser cessats, quedant el govern en minoria fins les properes eleccions a maig del 2007. Durant el temps restant fins a esgotar la legislatura, l’acord de Ple per canviar la gestió recaptatòria no es va complir tot i ser l’alcalde responsable de vetllar pel compliment d’aquest acord en benefici de les arques municipals i dels interessos de tots els ciutadans i ciutadanes de Cubelles, per sobre de la defensa dels interessos privats de qualsevol persona o empresa.
A les eleccions del 2007 es va formar un equip de govern de PSC, CiU i ERC que immediatament agilitzen els tràmits per canviar la gestió de la recaptació municipal a la Diputació de Barcelona. Aquest canvi, afegit a l’impuls veritable de la remodelació del departament dels serveis econòmics municipals i la posada al dia dels comptes de l’Ajuntament, millora notablement els ingressos i el cobrament d’impagats i resol enormes problemes que porten anys patint els veïns i veïnes de Cubelles. A més, es va encarregar un treball d’auditoria de les finances municipals a través de la Diputació de Barcelona amb la finalitat de conèixer el resultats de totes aquestes accions de millora i priorització sense precedents de l’Hisenda municipal.
Amb els comptes clars, es va encarregar a un bufet d’advocats l’elaboració d’un informe per tal de veure si existien indicis d’irregularitats. Això és el que finalment s’ha portat a la Fiscalia amb el suport de tots els regidors tant de l’equip de govern com de l’oposició, amb l’excepció de l’ENTESA.
Al manifest comú dels regidors municipals, es diu que: (...) A les conclusions de l’esmentat informe es posa de manifest, literalment, que “Davant els dubtes que poden plantejar les greus irregularitats de gestió observades, entenem que existeixen les següents vies d’actuació (...)
2 Posar els fets en coneixement de Fiscalia i que sigui la Fiscalia Anticorrupció la que valori la conveniència d’iniciar una investigació o la inexistència prima facie d’indicis de responsabilitat penal, que facin inviable procedir penalment.”
Per tant, cal ser prudents cap la possibilitat que la Fiscalia trobi o no indicis de responsabilitat penal. Cal deixar treballar la Justícia i no fer afirmacions públiques que després s’hagin de lamentar.
El PSC ha volgut complir el seu compromís de transparència. Ha treballat i treballa perquè aquesta sigui possible. Cubelles té dret a ser governada amb honradesa i eficàcia. Volem transmetre que creiem, i amb nosaltres molta gent, que hi ha un abans i un després respecte a les eleccions del 2007 i la millora de la gestió econòmica i de la recaptació municipal. Aquesta entrada a Fiscalia no té res a veure amb altres casos de recent actualitat. Cal dir també que la coincidència informativa és casual, ja que l’informe jurídic ha estat encarregat molt abans d’iniciar-se els actuals casos que tots coneixem.
Lamentem que Cubelles sigui noticia de primera plana per tot això i considerem que aquesta imatge no és positiva, sent sens dubte un procés necessari pel futur de Cubelles i per respecte a tots aquells i aquelles que compleixen amb les seves obligacions i els seus compromisos electorals i de govern.

Agrupació Local PSC Cubelles