3.11.09

Comunicat de premsa de l’Ajuntament de Cubelles en relació al darrer ple municipal


Font: Ràdio Cubelles

dijous, 01 octubre de 2009

El Govern municipal (PSC-CiU-ERC) surt al pas de les afirmacions fetes pel grup municipal del PPC en la darrera sessió plenària sobre “presumptes irregularitats” en el cobrament de les dietes del membres d’aquest govern per l’assistència a les juntes de govern, fet del qual s’han fet ressò alguns mitjans de comunicació de la comarca.
El Govern municipal de l’Ajuntament de Cubelles (PSC-CiU-ERC) vol sortir al pas de les afirmacions fetes pel grup municipal del PPC en la darrera sessió plenària, celebrada el 21 de setembre, sobre “presumptes irregularitats” en el cobrament de les dietes del membres d’aquest govern per l’assistència a les juntes de govern locals convocades, fet del qual s’han fet ressò alguns mitjans de comunicació de la comarca.
L’Alcaldessa va sol·licitar a la Secretària General, Carme López – Feliu i Font; i a l’interventor, Noël Herman Casals Ramon, informe tècnic, que literalment diu:

ANTECEDENTS

Per part de l’Alcaldia Presidència es sol·licita informe sobre la legalitat de la fórmula utilitzada per aquest Ajuntament en l’abonament d’assistències als regidors per la presència efectiva als òrgans col·legiats i, concretament, a les Juntes de Govern local.

FONAMENTS DE DRET

La legislació aplicable a l’objecte del present informe està continguda, bàsicament, en les següents normes:
· Articles 75 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local (en endavant LRBRL) i 13 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament d’organització, funcionament i règim jurídic dels ens locals (en endavant, ROF), quant al règim retributiu dels càrrecs electes.
· Articles 23 de la LRBRL, 54 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, mitjançant el qual s’aprova el Text Refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya (a partir d’ara, TRLMRLC) i 52 del ROF, quant a les Juntes de Govern.
· Article 113.3 del ROF, respecte la facultat de l’Alcaldia de requerir la presència a les Juntes de Govern d’altres regidors que no siguin tinents d’alcalde.
· Bases d’execució del pressupost per a l’exercici 2009, quant a la quantia de les assistències a òrgans col·legiats.
· Article 7 de la Carta Europea de Autonomia Local, feta a Estrasburg el 5 d’octubre de 1985, i ratificada mitjançant Instrument de 20 de gener de 1988.

CONCLUSSIONS

1. L’Alcaldia-Presidència està plenament facultada per llei per requerir la presència dels regidors/es que consideri oportuns en la junta de govern que així consideri, als efectes d’assessorar sobre el desenvolupament de les competències delegades.

2. En la mesura que un/a regidor/a, que no ostenti la condició de tinent d’alcalde, assisteix a una sessió de la junta de govern, per a aquella sessió en serà part, ja que la llei no distingeix entre “membres legals” i “membres no legals”.

3. Les Bases d’Execució del Pressupost per a 2009 habilita als membres de la Corporació que assisteixin a les juntes de govern a percebre assistències, sense distingir entre els Tinents d’Alcalde i els que no ho són.

4. Conseqüentment, al complir-se els requisits fixats per la jurisprudència de presència efectiva i acreditada documentalment, els serà d’aplicació als esmentats regidors/es el dret a percebre assistències, segons la Llei de Bases de Règim Local i el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Corporacions Locals.

5. Des de la Intervenció Municipal no es produeixen objeccions al pagament, prèvia acreditació de l’assistència efectiva a la sessió.


Cubelles, 30 de setembre de 2009

Font:www.radiocubelles.com/