4.11.09


El Govern informa públicament de la informació presentada divendres passat a la Fiscalia

Notícies - Alcaldia
04/11/2009
El Govern de Cubelles va explicar en roda de premsa el posicionament respecte a la documentació que divendres passat va lliurar-se a la Fiscalia. Els informes que van lliurar-se eren el que va elaborar el buffet d’advocats al que l’Ajuntament va demanar assessorament i que recomanava traslladar el cas a la Fiscalia, i un manifest signat per tots els regidors del Consistori, amb l’excepció de la representant d’EC-FIC. Després del gran ressò mediàtic de la notícia, l’equip de Govern va posar-se a disposició dels mitjans de comunicació per tal de resoldre els dubtes sorgits.

Quantitat no prescrita

Un cop es va traspassar, a l’inici de la legislatura, la recaptació de tributs de l’empresa privada que ho feia fins aleshores a la Diputació de Barcelona, es va iniciar un procés de revisió dels exercicis anteriors. El resultat va ser un informe que la Diputació facilita a l’Ajuntament, on es fa constar que existeix una important quantitat econòmica no cobrada. Aquesta es deuria a rebuts que no van passar-se a les persones físiques i/o jurídiques, ja que l’empresa recaptadora constatava que més del 90% dels rebuts realitzats es cobraven. Així doncs, es tractaria d’una quantitat que s’hauria deixat d’ingressar, i no pas un desviament d’aquests imports. L’import en qüestió superaria els 2,5 milions d’euros, que farien referència als impostos recuperables, és a dir, aquells que encara se’n pot reclamar el pagament ja que no han passat els cinc anys que estableix la llei abans no prescriguin. La resta doncs, al haver prescrit, ja no podrien reclamar-se.

Auditoria iniciada

A partir de l’entrada de la documentació, serà el fiscal qui determinarà a partir d’ara si inicia la investigació o, per contra, considera que no existeix indici de delicte. En cas que el Fiscal decideixi engegar una investigació, des del Govern de Cubelles s’ha afirmat que es facilitarà tota aquella informació que se’ls sol·liciti, a fi i efecte d’ajudar a resoldre la situació. Paral·lelament, l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, donava compte de l’inici d’una auditoria interna dels comptes municipals en la present legislatura que duu a terme la Diputació de Barcelona a través d’una empresa privada.