12.11.09

La secretària i la interventora de Cubelles neguen haver comès cap irregularitat en la recaptació

La secretària i la interventora de l'Ajuntament de Cubelles neguen en dos informes presentats al govern local el mes d'octubre que hagin comès cap irregularitat que hagi afectat la recaptació municipal. Les funcionàries han respost així l'informe jurídic elaborat per Martínez Ramos & de la Cruz advocats, en què es parlava de «greus irregularitats» en la recaptació; en aquest document, que va ser entregat per sis grups municipals de l'Ajuntament a la fiscalia anticorrupció el 30 d'octubre, els advocats no només parlen de suposades responsabilitats de l'exalcalde Josep Marcillas i l'exrecaptador Joaquín Molina, sinó que també parlen d'una possible mala gestió per part de les dues funcionàries. Segons l'informe dels advocats, hi ha «indicis» d'«una presumpta comissió de faltes molt greus o greus» per part de la secretària, la interventora i el tresorer. Els advocats entenen que els funcionaris no haurien controlat correctament les entregues dels documents sobre la recaptació per part del recaptador privat. Tant la secretària, Carme López-Feliu, com la interventora, Rosa Maria Almirall, es defensen de les acusacions negant cap responsabilitat, i critiquen que el bufet d'advocats no es posés en contacte amb elles per demanar-los cap tipus d'informació.
La secretària deixa clar que el traspàs de valors entre el recaptador i l'Ajuntament és una competència del tresorer; d'altra banda, la interventora afirma «haver actuat d'acord amb les prioritats establertes», i deixa clara una «situació de mancança d'estructura organitzativa» en la corporació i d'una falta de personal que ha implicat «una càrrega addicional de treball» a Intervenció durant anys.

Tres informes
Tant la secretària com la interventora de l'Ajuntament de Cubelles van presentar els seus informes el 13 d'octubre, després de conèixer l'existència de l'informe jurídic elaborat a petició del govern municipal sobre els 2,5 milions d'euros que el municipi ha deixat de recaptar els darrers anys. En un comunicat, Entesa per Cubelles –l'únic grup municipal que no s'ha sumat a l'entrega de l'informe jurídic a la fiscalia anticorrupció– ja va parlar de la defensa elaborada per les dues funcionàries, i va assegurar que «desmenteixen» les acusacions dels advocats. Després que el PSC, CiU, ERC, ICV, el PP i ICb entreguessin l'informe jurídic a la fiscalia, els partits estan en espera de si s'obre o no la investigació sobre el cobrament dels impostos a l'Ajuntament de Cubelles.
Font: http://www.elpunt.cat/cubelles.html