26.4.10

El concurs literari Víctor Alari arriba a les 189 obres presentades

El dia de Sant Jordi es va celebrar la gala de lliurament dels premis Víctor Alari, que enguany ha arribat a les 189 obres, amb una amplia participació en les categories infantil i adult de narrativa, i en la categoria d’adult dins la modalitat de poesia. Cal destacar la procedència dels participants, que van arribar d’arreu de Catalunya.
El 3r premi en la categoria infantil de narrativa va ser per ­­­­­­Aventura entre piràmides, de Paula Quirós López; el segon premi per El Mexicà, de Bruno Saldaña; i el primer premi per Panela, gavina de companyia, de Laura Almiñana Mestres. Com ja és habitual aquesta categoria és la que acull més participació un total de 63 obres. És per això que el jurat qualificador va atorgar mencions especials per L’Anna torna a somriure, de Yaiza Duque Jaimez; Oscar Heartgold, de Marc Rodríguez Madrid i Diari d’en Joseph: un nen d’11 anys a Haití, de Marc Cuenca Lorenzo.

En categoria juvenil, el primer premi va ser per La filla del mar, d’Eva Linares Garcia; el segon premi per a Amics, de Pau Ferrando Ravell; i el primer premi per Grip tocina, de David González Caballero, un jove autor de Sant Carles de la Rapita.

En la categoria adult de narrativa, el tercer 3er premi se’l va endur Peixets de colors, de Vicenç Ambrós i Besa; el segon premi va ser Traspassos.com, de Ramon Ma. Jané Vidal; i el primer premi el va guanyar Infanteses, de Daniel Ferrer i Isern. El jurat també va voler fer una menció especial per la obra Medusa, de Joan Carles González Pujalte. Pel que fa els premis especials, la participació va ser molt baixa. És per això que el premi especial 110 anys del Cor l’Espiga, en categoria adult, va ser declarat desert. En canvi, en el premi especial 20 anys de bastoneres, en categoria juvenil, el premi el va guanyar Sota cama i Anem-hi, de Carmen Lahoz Corriols, un premi valorat en 150€ en metàl·lic.

Ja en la modalitat de poesia, el premi únic en categoria infantil va ser per La costa, de Pol Miró Fargas, mentre que en categoria juvenil el premi va ser Un ninot de neu enamorat, de Pau Ferrando Ravell, que repetia després de guanyar el segon premi de narrativa. En categoria adult de poesia es van presentar un total de 55 obres. El tercer premi va ser per Els altres, d’Albert Garcia Elena; el segon per Lectura d’un sentiment, d’Ermentera Fàbrega Vilajosana; i el primer per Les busques de l’esfera, de Rossend Sellarés Obradors. Aquestes tres obres van ser interpretades i musicalitzades pel Grup de Teatre del Casal de Cultura i el Taller de Música Pizzicatto.

De les 189 obres presentades, la meitat provenen de diferents indrets de Catalunya, mentre que l’altra meitat són d’autors cubellencs. L’any vinent, coincidint amb la 15a edició i el 30è aniversari de Ràdio Cubelles, és publicarà el que serà el quart recull de contes del concurs.

Font: http://www.cubelles.cat/