30.4.10

Mila Arcarons en el seu bloc escriu com a quadern de bitàcola els moments viscuts dia a dia en una setmana intensa com ella mateixa manifesta fins arribar a aquest acord.
FER PINYA per DEFENSAR l'AUTOGOVERN
Despres de la 5ena derrota del Tribunal Constitucional, calia avançar amb contundencia i tornar a manifestar, des del govern, des del Parlament, per part de la ciutadania, ....defensant l’autogovern i l’Estatut.
Dimarts el president de la Generalitat compareixia davant a premsa després de la reunió del govern. Deia, en relació a la resolució sobre el Tribunal Constitucional que avui hem aprovat al Parlament “després de moltes converses amb els líders de CiU, ERC i IC-V i amb responsables del PSC, “hi ha un text susceptible de ser votat per les quatre formacions polítiques” catalanistes.
Dimarts el govern va impulsar la renovació del Tribunal Constitucional . Tres punts clars que van aprovar, també els consellers i conselleres d'ERC.

Sol•licitar la convocatòria de la Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat per que valori la situació actual de les propostes de candidatures a magistrats del Tribunal Constitucional presentades per les comunitats autònomes
Sol•licitar a la Comissió Jurídica Assessora que emeti dictamen sobre quina és la situació jurídica del Tribunal Constitucional per la manca de renovació dels seus membres i quins efectes té aquesta situació sobre la idoneïtat del Ple del Tribunal per resoldre els recursos presentats contra l’Estatut
Convocar als senadors del Grup de l’Entesa al Senat perquè presentin una proposició de Llei de reforma de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional que abordi la necessitat d’impedir la prolongació forçosa del mandat dels magistrats del Tribunal en els casos de bloqueig dels corresponents processos de renovació dels seus membres .
Tots els grups politics , per altra banda, hem recordat que el PP té un nivell de responsabilitat en relació a la situació creada altíssima. Tothom ha posat sobre la taula una evidencia. Qui ens ha portat en aquesta situació , entre d’altres és el PP, que te recorreguts 136 articles a l’Estatut de Catalunya que , a la vegada, queden plasmats amb idèntica redacció o significat en estatuts d’altres comunitats autònomes . En algun cas ja son vigents ( Andalusia, País Valencia, Illes i L’Aragó).

Mes informació a
http://milaarcarons.blogspot.com/