21.4.10

El govern de Cubelles atura la revisió del pla general perquè no aconsegueix prou vots per aprovar-lo
21/04/10 02:00 - Cubelles -


El procés d'aprovació de l'avanç del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) s'atura indefinidament, segons va assegurar l'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero (PSC), en el ple de dilluns. El govern local (PSC, CiU i ERC) no va aconseguir prou vots per tirar endavant la proposta, ja que dos regidors de CiU (Joan Albet i Lluís Pineda) no van poder intervenir en la votació perquè podrien tenir interessos directes o bé familiars en el desenvolupament del pla. Dos regidors d'ICV, Narcís Pineda i Pere Lleó, tampoc no van intervenir en el ple per les mateixes raons. El govern local va votar a favor del document, però no va aconseguir aprovar-lo per la falta d'un acord amb l'oposició.
El govern va dir que havia acceptat tres modificacions demanades pels grups de l'oposició: el compromís de destinar els terrenys de l'actual Tèrmica a «activitats estratègiques, apostant per una àrea de serveis educatius i professionals de recerca», en cas de no poder desmantellar l'equipament energètic i que aquest s'hagi de traslladar a una zona per sobre de l'autopista; la transformació de la C-31 en un eix de comunicació interna per incentivar els usos comercials, i la millora de les comunicacions nord-sud del municipi utilitzant les traces existents i respectant al màxim l'estructura de la propietat, per tal d'afectar el menor nombre de finques. No es va acceptar, però, la petició del sector de Mas Guineu com a zona urbanitzable no delimitada, un sector que l'oposició reivindica que no es desenvolupi inicialment. El govern va proposar que els detalls de desplegament s'incorporessin amb l'aprovació inicial del POUM, un tràmit posterior, però no van aconseguir l'acord amb cap grup de l'oposició.

L'oposició marxa del ple

Després de demanar, sense èxit, que se'ls lliurés «per escrit» la proposta de l'equip de govern sobre el desplegament urbanístic de can Guineu, l'oposició municipal va abandonar el ple de dilluns. Després d'un recés de deu minuts es va reprendre la sessió i es va efectuar la votació amb la presència dels regidors del govern, que no va poder aprovar l'avanç del pla general. Abans del debat del POUM, es va proposar la votació provisional del pla especial urbanístic del port esportiu, que va rebre els vots favorables de l'equip de govern, el PP, ICb i Entesa per Cubelles, i l'abstenció d'ICV. L'aprovació del punt permetrà continuar el tràmit administratiu previ a la concessió administrativa necessària per començar les obres de construcció del futur port esportiu de Cubelles.

Font : http://www.elpunt.cat/cubelles.html