16.6.10

Carrasco, Rodríguez Serra, Romero, Grau i López, ahir a la tarda. Foto: M.L.

El PSC i ERC reestructuren el cartipàs municipal de Cubelles en cinc grans àrees de govern
La dedicació exclusiva del regidor de CiU Joan Albet desapareix


El govern en minoria del PSC i ERC a Cubelles ha reestructurat el cartipàs municipal en cinc grans àrees, que corresponen als seus cinc regidors, després de la marxa de CiU a l'oposició. L'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero (PSC), serà responsable d'Alcaldia i Innovació. El regidor d'ERC i ara primer tinent d'alcalde, Joan Rodríguez Serra, gestionarà Seguretat Ciutadana i Suport a la Ciutadania. «Continuem pensant que fins i tot en minoria som un govern fort i estable», va dir Romero ahir.
Les cinc àrees en què s'estructura el govern local són Alcaldia i Innovació, a les mans de l'alcaldessa; Seguretat Ciutadana i Suport a la Ciutadania, que agrupa les regidories de Seguretat Ciutadana, Salut, Cooperació, Ensenyament, i Infància i Joventut. I que seran responsabilitat de Rodríguez Serra; Xavier Grau (PSC) gestionarà Economia, Participació Ciutadana i Canvi Social, que engloba les regidories d'Economia, Participació Ciutadana, Comunicació i Esport. La quarta gran àrea és Territori, Planejament i Ciutat Sostenible, que agrupa les regidories d'Urbanisme i Planejament, Obres i Serveis Viaris i Medi Ambient, i que estarà a les mans de Miguel Ángel López (PSC). Finalment, la també regidora socialista Prudencia Carrasco coordinarà l'àrea de Qualitat de Vida i Serveis a les Persones, integrada per les regidories de Promoció Cultural i Festes i Tradicions, Serveis a les Persones, Polítiques d'Igualtat, Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme.
La nova organització implica dos canvis d'ubicació amb l'objectiu d'agrupar el personal en un mateix espai, la qual cosa permetrà treballar per àrea. Així, a l'edifici del Centre Social (c/ Joan Roig i Piera, 3-5). Ensenyament compartirà el despatx número 1 amb Salut i Cooperació. D'altra banda, la regidoria de Cultura, resultat de la unió de Promoció Cultural i Festes i Tradicions, es trasllada a les dependències de Serveis a les Persones (passeig Narcís Bardají, 12).
«Continuem pensant que fins i tot en minoria som un govern estable, fort, perquè tenim les idees molt clares», va dir l'alcaldessa durant la presentació del cartipàs, ahir a la tarda al centre social.
«La nostra intenció és fer participar l'oposició en els projectes», va afegir-hi Romero.

El paper de CiU
L'alcaldessa va insistir en la necessitat de treballar d'una manera transversal i per això va demanar la «implicació» del personal de l'Ajuntament, que haurà de responsabilitzar-se de «més coses de les que assumia». «No som supermans ni supergirls, tenim un volum de feina molt important que abans repartíem entre nou i ara entre cinc. Demanem als tècnics aquesta part de coresponsabilitat que tenen», va assegurar Rodríguez Serra. L'única dedicació exclusiva del nou govern serà la de l'alcaldessa, i es prescindirà així de la que també exercia Joan Albet. Després que CiU hagi marxat del govern arran de la destitució de Joan Albet de la regidoria de Dinamització i Comerç per la seva gestió en el procés de selecció de personal de Mercadona, Joan Rodríguez Serra demana al grup «coresponsabilitat» dels projectes ja consensuats. «Confiem en la responsabilitat que té CiU per poder dur a terme el pla de mandat, ells el van signar», va dir el representant d'ERC.