15.6.10


El nou Govern municipal s’estructurarà en cinc àrees


L’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, i els regidors i regidores del Govern Municipal (PSC i ERC) van presentar el 14 de juny als grups de l’oposició la nova composició del cartipàs, arran de la nova organització de l’equip de govern.

La principal novetat és la estructuració de l’Ajuntament en cinc àrees: Alcaldia i Innovació, que dirigirà Maria Lluïsa Romero; Seguretat Ciutadana i Suport a la Ciutadania, al capdavant de la qual estarà Joan A. Rodríguez; Economia, Participació Ciutadana i Canvi Social, que encapçalarà Xavier Grau; Territori, Planejament i Ciutat Sostenible, que tindrà a Miguel Ángel López com a cap polític; i Qualitat de Vida i Serveis a les Persones, que coordinarà Prudència Carrasco.
Pel que fa a les responsabilitats programàtiques de les àrees, Seguretat i Suport a la Ciutadania agruparà les regidories de Seguretat Ciutadana, Salut i Cooperació, Ensenyament i Infància i Joventut. Dins de l’àrea d’Economia, Participació Ciutadana i Canvi Social estaran Economia, Participació Ciutadana, Comunicació i Esports. A Territori, Planejament i Ciutat Sostenible s’agrupen totes les regidories que tenen a veure amb la gestió del territori, com són Urbanisme i Planejament, Obres i Serveis Viaris i Medi Ambient. Finalment, a l’àrea de Qualitat de Vida i Serveis a les Persones hi ha Cultura (que agrupa les antigues Promoció Cultural i Festes i Tradicions), Serveis a les persones, Polítiques d’Igualtat, Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme.

Aquesta nova organització municipal ha suposat dos canvis d’ubicació d’algunes regidories per tal d’agrupar el personal en un mateix espai, la qual cosa permetrà treballar per àrea. A l’edifici del Centre Social (C. Joan Roig i Piera, 3-5), Ensenyament compartirà el despatx número 1 amb Salut i Cooperació. Per la seva banda, la regidoria de Cultura, resultat de la unió de Promoció Cultural i Festes i Tradicions, es trasllada a les dependències de Serveis a les Persones (Pg. Narcís Bardají, 12).

Seguir el Pla de Mandat
L’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, va explicar que el gran canvi “és la reestructuració de l’Ajuntament en àrees”, amb l’objectiu “d’acostar el personal al màxim per fer més eficient la feina”. En cadascuna d’aquestes es designarà, entre el seu personal, un responsable d’àrea que setmanalment es reunirà amb l’Alcaldia per coordinar les tasques. També va deixar clar que “no hi hauran més dedicacions exclusives que l’Alcaldia”.
El primer Tinent d’Alcalde, Joan A. Rodríguez, va posar el Pla de Mandat en el centre del treball del nou Govern municipal “Segueix vigent”, explica el responsable de l’àrea de Seguretat Ciutadana i Suport a la Ciutadania, qui afegeix que “seguirem treballant per aquests projectes que queden pendents”.

Font: http://www.cubelles.cat/