14.4.11






M. Trives/Diari de Cubelles




Desprès de la votació del diumenge en que molts ciutadans i ciutadanes van mostrar les seves preferències respecte al vot del SI ,NO i conegudes les actituds de determinats politics que diuen que si amb la boca petita , pro no amb la boca oberta segons l’escenari ,i manifesta ,que si aquest o aquesta ha votat NO i potser es SI ...En fi ....De moment tenim a Xevi Xirgu (Diari Avui )amb articles escrits aquest ultims dies que descriuen de com ha anat i en quin punt ens trobem dia a dia .







Gairebé independents

14/04/11


Xevi Xirgo


El fracàs, ahir, de la proposició de llei de Solidaritat, en realitat va ser tot un èxit. Només els van faltar 54 vots.”


Va anar d'un pèl que ahir el Parlament de Catalunya no aprovés la proposició de llei sobre la declaració d'independència que havia presentat Solidaritat. I va anar d'un pèl, per tant, que avui no ens hàgim llevat amb un gran sidral però més a prop de la solució a molts dels nostres maldecaps. Ahir, si tenim en compte el sí a la independència dels 14 diputats que sumen Solidaritat, ERC i Laporta, tot plegat en van faltar 54 més –o gestionar diferent algunes abstencions– per obtenir la majoria. No passa res. Avui sentirem declaracions d'arreu menystenint la iniciativa de Solidaritat dient-nos que perdem el temps. El fracàs de Solidaritat, ahir, va ser un èxit. Per primer cop el Parlament va debatre amb tota normalitat durant prop de dues hores ja no el dret a decidir –així en genèric, com en altres ocasions– sinó directament la independència. I tothom hi va poder dir la seva. Vam veure el PP i Ciutadans competint a veure qui parlava més estona en castellà i Tura fent una classe d'història magistral però saltant-se els capítols que fan referència al paper dels diputats del PSC al Congrés. I CiU amb allò de l'“ara no toca” i el president absentant-se de l'hemicicle durant la discussió. Tothom va poder triar com volia sortir-ne retratat. I el debat, just acabada l'onada de les consultes, va fer més feina que la que ens pensem. Algú pot considerar, és clar, que 14 vots en favor de la independència de Catalunya són molt pocs. I que exagero quan dic que va anar d'un pèl. Potser sí. Però per als que som nascuts en ple franquisme, és indiscutible que formalment és la vegada que hi hem estat més a prop.

Altres articles de l'autor

10/04/2011

A la tres

Mas, Pujol, Duran i el 10-AEl president Artur Mas ja va desfullar la margarida dies enrere i va anunciar que havia votat anticipadament en la consulta sobre la independència que se celebra avui a Barcelona. Mas ho va explicar l'endemà...

13/04/2011 L'“ara no toca”
Si algú té els drets d'autor de l'expressió “ara no toca” és, sense cap mena de dubte, l'expresident Jordi Pujol. Va governar durant 23 anys i va fer servir l'“ara no toca” en milers d'ocasions....

Font : http://www.avui.cat/







i mentrestant , convocatories i protestes per les retallades ....
I marxa enredera del Govern ?Dema llegirem noves informacions...