27.5.11

El PSC diu que el nou pacte era previ a les eleccions

La candidata dels socialistes, Maria Lluïsa Romero, assegura que l'acord entre ICV, UC i el PP “és un pas enrere per a Cubelles”


El PSC demana el nou POUM i un pla econòmic al futur govern

Cubelles
'
Míriam de Lamo

El pacte a Cubelles entre ICV-EUiA, UC-Reagrupament i el PP ja estava acordat pels tres partits abans de les eleccions municipals, segons la cap de llista del PSC, Maria Lluïsa Romero. La candidata socialista assegura que l'acord de govern “és un pas enrere” per al municipi, i creu que Rosa Fonoll, cap de llista d'UC-Reagrupament, “hauria d'haver demanat compartir l'alcaldia” amb l'alcaldable d'ICV, Mònica Miquel, tenint en compte que les dues forces polítiques han obtingut el mateix nombre de regidors: quatre.
Maria Lluïsa Romero assegura que, com fa quatre anys, quan ICV-EUiA també va ser la força més votada, el PSC ha estat “esperant” que el partit guanyador s'hi posés en contacte per parlar de possibles acords. “No ens han trucat”, afirma la candidata socialista.
Ara, la voluntat del PSC és “no fer una oposició negativa”.Serem respectuosos. Volem que el poble tiri endavant”, assegura. El que sí que desaprova la representant del PSC és que els tres partits que integraran el nou govern “diguin que l'acord es fa pel bé del poble”.


Peticions al nou govern
L'aprovació del pla general i d'un pla econòmic 2011-2013 són les primeres demandes que el PSC de Cubelles fa al futur govern. Pel partit, les dues propostes són imprescindibles per atendre “les necessitats urgents del municipi en matèria d'equipaments escolars, socials i culturals i també per preveure la necessària capacitat d'inversió municipal fins al 2013”. La construcció del nou institut Les Vinyes i de la tercera llar d'infants, a més de la construcció d'un nou centre cívic a Mas Trader i la previsió de nous equipaments culturals han de ser una prioritat en aquest mandat, segons el PSC.


Valoració positiva
L'agrupació local del PSC assegura que els 889 vots obtinguts diumenge passat, 9 vots menys que la segona força (UC), tot i que això suposi una representació de tres regidors, significa que “la població ha valorat positivament la tasca realitzada aquests quatre anys si bé no ha estat suficient per resistir l'onada desfavorable del context general”. Els socialistes lamenten la pèrdua de 71 vots en total respecte del 2007, “com també n'ha perdut lCV-EUiA, que aspirava a l'obtenció de la majoria absoluta en aquests comicis i que ha quedat molt lluny d'aquesta fita, ja que ha perdut fins i tot el mateix 3% de percentatge de vot”. El partit diu que en el pròxim mandat “continuarà defensant la necessitat de mantenir l'aposta ferma per les polítiques progressistes, socials i d'esquerres que plantin cara a les retallades anunciades per les forces conservadores amb impuls electoral com representa el PP”.

Font : http://www.avui.cat/cubelles/nacional.html