29.3.12

COMUNICAT ENTESA per CUBELLES-FIC


Després dels greus incidents del passat Ple Municipal del 20 de Març, en nom d'Entesa per Cubelles-FIC, volem manifestar el nostre rebuig a qualsevol tipus de violència, principalment perquè no son formes, i menys en un lloc creat i destinat a emprar la paraula com a munició i l'oratòria com armament. Els parlaments moderns (els plens municipals ho són en petita escala) es diuen així perquè l'origen de la paraula ja ve de parlar, mot que s'ha conservat del llatí, on s'usaven les places públiques anomenades fòrum, al igual que els grecs tenien l'àgora, per debatre i dir la seva.
Per molt agre que pugui ser un debat, no s'ha de caure en cap mena d'insult, amenaces, desqualificació personal, ni molt menys agressions. El grup municipal d’Entesa per Cubelles en tota la seva trajectòra històrica com a grup estrictament municipal sempre ha donat i segueix donant mostres del seu tarannà conciliador i en tot moment dialogant, amb la nostra Regidora Anna Martínez al cap d’avant, el Secretariat d’Entesa i tota la nostra gent aixi ho volem manifestar i deixar constància.
Entesa per Cubelles, al igual que la resta de formacions tenim el dret de defensar les nostres idees i posicionaments amb la vehemència que calgui en cada moment. De vegades, com aquest darrer Ple, han existit tensions, però mai s'havia viscut un episodi de violència física a la sala, i menys per part d'un Regidor.
Aquest Regidor no ha fet cap gest de conciliació o penediment amb cap de les persones agredides, conducta que encara agreuja més el seu comportament, ja que el ratifica. Entenem que hores d'ara la decisió més digne, per part seva es la de marxar del govern, i per part de l'Alcaldessa cessar-lo, amb tot el recolzament que correspon de la resta dels membres dels diversos grups que formen Govern (PP-Unitat Cubellenca/Rcat), perquè aquest regidor no només és el portaveu del seu partit (ICV), sinó que a més a més podria ser Alcalde per substitució.
Tindria Cubelles un representant digne? Tornarà a votar a favor de qualsevol decisió que rebutgi la violència?
Des d'Entesa per Cubelles entenem que amb el seu comportament, les seves agressions, i el que és pitjor, el seu silenci posterior ha aconseguit llençar o deixar-se al saló de plens el respecte que se li té a qualsevol persona. Aquesta Conducta, i la dels qui li donen cobertura, és impròpia de càrrecs públic.
Entesa per Cubelles, reclama la finalització d’aquest Ple ordinari en una altra convocatòria, ja que es va aixecar la sessió de forma totalment improcedent, sense respecte a la resta de Regidors per poder exercir el nostre dret a precs i preguntes, ni de poder presentar una moció extraordinària que portàvem al Ple consensuada amb els grups de la oposició.
Finalment agrair a tots els que d'una manera o d'una altra ens han donat el seu suport, especialment les mostres d’afecte cap a l'Anna i la seva família.
Només afegir que ningú no busqui excuses, que no es converteixi l'agressor en víctima ni les víctimes en responsables. Les imatges parlen per si soles.


Secretariat d’Entesa per Cubelles-FIC