27.3.12



NOTA DE PREMSA
26 DE MARÇ DE 2012

COMUNICAT DEL PSC DE CUBELLES RESPECTE ALS INCIDENTS


DEL DARRER PLE MUNICIPAL DEL MES DE MARÇ

L’Agrupació Local del PSC de Cubelles fa públic el següent comunicat lamentant la situació viscuda al darrer Ple Municipal de Cubelles i a la vegada que demanem, com a representants també de l’Ajuntament de Cubelles, disculpes al conjunt de la població, exposem que:

1.- Condemnem tota mena de violència vingui d’on vingui i tingui l’excusa que tingui i denunciem el frau polític i ètic que suposa l’ús de la força que s’agreuja quan qui l’utilitza és un servidor públic contra la ciutadania.

2.- Denunciem la responsabilitat de la sra. Alcaldessa Mónica Miquel en el clima creat en aquest darrer Ple amb les seves amenaces constants a regidors i regidores i denunciem un cop més l’estratègia de crispació seguida per la responsable d’ICV de manera contumaç.

3.- Sol.licitem el cessament del portaveu d’ICV al Ple i regidor d’Esports, sr. Narcís Pineda com a responsable de l’agressió a un veí assistent al Ple.

4.- Sol.licitem la represa del Ple del mes de març suspès de manera irregular i unilateral per la sra. Alcaldessa sense haver procedit al seguiment de l’ordre del dia ni al respecte a un punt tan important com el de Precs i Preguntes al qual tenen dret tots els regidors i regidores.

5.- Lamentem que el Govern de Cubelles hagi mantingut un calculat silencia oportunista respecte als fets ocorreguts ara fa un setmana així com lamentem que hagi formalitzat gairebé també després de set dies la convocatòria oficial d’una Junta de Portaveus en el que considerem una estratègia més d’estendre una cortina de fum sobre els greus fets denunciats al Ple.

6.- Lamentem que sigui ara quan des del Govern es fan apel.lacions al diàleg quan en el Ple anterior el nostre grup municipal del PSC va advertir del segrest del diàleg democràtic tant pels regidors i regidores com per la població amb la reducció, per imperatiu legal, de les sessions públiques a només 6 dies l’any i l’anul.lació de les Juntes de Portaveus i Comissions Informatives.

7.- Finalment, sol.licitem que el Govern reconsideri la seva posició contrària al debat, el diàleg i la participació i reprengui un calendari negociat amb tots els partits que afavoreixi la realització mensual del Plens, sessions informatives i sessions de portaveus com sempre s’ha mantingut a l’Ajuntament de Cubelles tal i com va ser sol.licitat per tots els grups de l’oposició en un Ple Extraordinari convocat a instància del PSC, CiU i EC-FIC.

COMISSIÓ EXECUTIVA

AGRUPACIÓ LOCAL

PSC CUBELLES