24.4.12


Agosarada sí, incerta també

abril 24, 2012 by


Aquella frase tant jesuítica de que en temps de tribulació no fer mudances, sembla que no és el lema de les alcaldesses de Cunit i de Cubelles. M’explico, ara estem en temps de crisi i segurament el més prudent, a parer de molta gent, seria tenir una mena d’esperit conservador i quedar-se quiet amb el que ja tenim i mantenir-ho el millor possible , en canvi elles, les dues alcaldesses ,decididament aposten per moure’s i per crear una nova marca ,“Penedès Marítim”, per promocionar les dues poblacions, Cubelles i Cunit que, a més de la seva proximitat, tenen un tipus de turista o estiuejant molt similar i per tant amb interessos força comuns. El nom de la marca no és nou ja que aquesta acceptació o també la de La Marina del Penedès ( a mi m’agrada més) és la denominació amb que el Garraf actual era conegut fins ben entrat el segle XX.
La marca en qüestió no ho tindrà fàcil ja que haurà d’obrir-se pas entre les marques promocionades i molt més potents de Costa de Barcelona i de Costa Daurada. La voluntat de coordinació, de rendibilitzar els esforços, de mantenir criteris comuns de promoció, de repartir-se els costos de la projecció i de l’edició de materials que sembla que ja estan en marxa conjuntament diu molt a favor de les polítiques d’eficiència i més encara en temps de tribulacions però caldrà veure si en mig de dues marques més potents i reconegudes internacionalment reeixiran.
La controvèrsia ja es va palesar quan es va crear la marca Costa de Barcelona per part d’alguns estaments penedesencs que creien que la desaparició del terme “Penedès” podria ser inconvenient. Finalment sembla que el tema s’ha reconduït , potser no estaria de més que la marca Penedès Marítim també es podés acollir a un paraigua més ampli, a un vaixell més gran perquè la travessa sembla que serà llarga i caldrà servar els equipatges aquest cop en forma de propostes turístiques.
Possibilitats segur que n’hi ha, de propostes engrescadores no tenim dubte que en sortiran i moltes però assetja el dubte de si una excessiva fragmentació en la promoció pot acabar fent-la invisible davant les propostes que aglutinen més espais i per tant més ofertes diversificades.
Veurem els resultats, ara per ara la proposta és agosarada ( si és encertada, els resultat ho diran) i modestament crec que és un pas més en la construcció del Penedès, pas curt ,segur però pas endavant que ja és molt tal i com estan les “coses” de la vegueria penedesenca.
Publicat al Punt/Avui el 20 d’abril
Font: http://sixtemoral.wordpress.com/