13.2.06




El conseller de Medi Ambient visita Vilanova per defensar la construcció dels 1.700 pisos del Prat de Vilanova. Milà es reuneix amb els membres de la plaforma Salvem la Platja Llarga, que es manté en contra dels 1.700 pisos a La Millera.

Per VD 13/02/2006
El conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, va aprofitar divendres la seva visita a Vilanova i la Geltrú per defensar la construcció de 1.700 pisos al Prat de Vilanova a canvi de la urbanització de la Platja Llarga. Milà es va reunir amb els grups municipals i amb els membres de la Plataforma Salvem la Platja Llarga, però tant l'oposició com els ecologistes mantenen la seva opinió contrària a la proposta.

Salvador Milà no va amagar la seva posició favorable a la urbanització de La Millera, uns terrenys agrícoles que segons el Pla Director de Costes de la Generalitat s'havien de protegir i defensar per incentivar l'activitat agrícola de la ciutat. De fet, va donar pràcticament per fet que la solució per salvar la Platja Llarga passarà per la construcció dels 1.700 pisos: "a la Generalitat tot està a punt per rebre la proposta i que sigui factible demà mateix".La visita de Milà va servir perquè el conseller expliqués ell mateix la situació a PP, CiU i ERC, els tres grups municipals que s'han manifestat públicament en contra del macrobarri als afores de Vilanova. Però les dades que va donar Milà als regidors no van aportar informacions noves i els tres grups es mantenen de moment en la mateixa posició contrària als 1.700 pisos del Prat de Vilanova.El conseller de Medi Ambient també es va reunir amb els membres de la Plataforma Salvem la Platja Llarga, abans de visitar La Millera i la Platja Llarga. Però Milà tampoc va aconseguir fer canviar d'opinió als ecologistes, tot i argumentar que l'alternativa amb la qual treballen permet "treure avantatges del que fins ara era un problema", en referència especialment als 700 pisos de protecció oficial que farà la Generalitat al nou barri. Però la Plataforma defensa que "salvar la Platja Llarga passa inevitablement per protegir els terrenys de la Millera".
www.vilanovadigital