16.2.06

Mes totxos sembla ser....i som tant verds...

El govern rebutja l'alternativa de CiU a la urbanització de Platja Llarga que proposa fer els pisos a l'OrtollEls socis del govern consideren que l'operació obligaria a desenvolupar tot el sector amb uns 9.000 habitatges
Per VD 15/02/2006 22:23:34
El PSC i ICV han rebutjat aquest matí la proposta alternativa que ha fet CiU a la urbanització de platja Llarga, que trasllada els pisos al sector de l'Ortoll. Per l'alcalde, la proposta no és viable perquè representaria la urbanització d'un sector que el govern no es planteja ara per ara desenvolupar, ja que suposaria 9.000 habitatges nous a la ciutat.
Joan Ignasi Elena ha posicionat el govern en contra de la proposta de CiU, que vol que la permuta als promotors de la Platja Llarga suposi la construcció dels pisos a l'Ortoll. Però el govern assegura que aquesta possibilitat és inviable, perquè el sector té molts propietaris i el procés seria massa complicat. Pel govern, aquest desenvolupament suposaria una pressió demogràfica d'unes 25.000 persones i l'afectació de la qualitat de vida a la ciutat. L'equip de govern estudiarà aquests dies les dues propostes que hi ha damunt de la taula (fer els pisos a la ronda Europa o a l'Ortoll) i intentarà buscar les complicitats necessàries per desencallar el conflicte de la Platja Llarga. Encara que la plataforma Salvem la Platja Llarga ha demanat avui tranquil·litat per analitzar tècnicament totes les opcions, el govern vol decidir dimarts de la setmana vinent el futur del sector. L'alcalde ha reconegut que la proposta del Prat de Vilanova, que només defensen ara per ara PSC i ICV, no té prou suport per tirar endavant, així que intentaran retocar la proposta per cercar el recolzament d'ERC. Si no s'aconsegueix, el govern podria sol·licitar a la Generalitat l'informe d'inundabilitat de la platja Llarga per aixecar la suspensió de llicències i que la promotora executés finalment els 250 pisos i l'hotel.
www.vilanovadigital.com