15.2.06

Participació Ciutadana i Comunicació .El reglament de Participació Ciutadana es podria aprovar abans de l’estiu .L’Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC) va desenvolupar un paper força important a les inundacions que van haver a Cubelles el passat mes de setembre
La regidoria de Participació Ciutadana té la intenció d'aprovar el reglament de Participació Ciutadana (RPC) abans de l'estiu. Així ho ha explicat el regidor, Xavier Grau, que es mostra optimista respecte a què no es dilati gaire més l’aprovació del text.
Segons Grau "el que aquest reglament estigui funcionant el més aviat possible és responsabilitat del govern, però també dels grups de l’oposició ja que es tracta d’un projecte que va més enllà de qualsevol interès partidista". El regidor es va mostrar esperançat que el RPC "estigui aprovat abans de l’estiu i es pugui posar en marxa".
En el cas que la redacció actual fos la definitiva, el reglament de Participació Ciutadana constaria de preàmbul, tres capítols i 37 articles, integrats en diferents seccions. A més, una disposició final i diferents disposicions addicionals. De tot el seu contingut però, Grau en va destacar la importància que pot tenir l’OPIC a l’hora agilitzar un gran nombre de tràmits. "L'Oficina de Participació i Informació Ciutadana ve contemplada dintre del reglament i posar en marxa una oficina que s’encarregui, només, de gestionar la relació directa i fomentar la participació entre totes les àrees de l’ajuntament i el ciutadà crec que és fonamental", explica el regidor.

Ràdio Cubelles Divendres, 10-02-2006 www.cubelles.com