23.3.06

El Reglament de Participació Ciutadana (RPC) es vol aprovar en el ple d'abril . Els grups polítics amb representació municipal es reuniran avui dijous, 23 de març
Els grups polítics amb representació municipal es reuniran avui dijous, 23 de març per seguir treballant en el Reglament de Participació Ciutadana (RPC) que es vol portar a votació en el proper ple del mes d’abril. D’aquest tema, Ràdio Cubelles va oferir la setmana passada un especial amb l’opinió dels polítics municipals.
El portaveu d’ERC, Víctor Pascual proposava "un reglament el més obert i operatiu possible, que sigui el més progressista possible, senzill i entenedor". També manifestava la seva confiança en el treball conjunt que s’estava realitzant.
La regidora del Partit Popular de Catalunya, Joana Navarrete diu que "les valoracions s’hauran de fer quan el RPC estigui en marxa, però té molt clar que cal sumar i no restar esforços i buscar el consens de totes les parts".
El portaveu d’ICB, Joan Amorós apuntava que cal fer camí perquè és clau perquè l’Ajuntament obri un canal habitual on els ciutadans puguin expressar-se posant en marxa els elements necessaris de Participació Ciutadana. “El reglament no pot ser fix i cal anar modificant els mecanismes establint marcs de relació entre els ciutadans i és important arribar al consens màxim de totes les forces polítiques.”
La regidora del PSC, Maria Lluïsa Romero també hi creu i espera que un cop aprovat no quedi en un calaix. “Pot ser millorable, però sempre es pot modificar segons les necessitats i el seu ús”.
El regidor d’ICV, Jordi Coch assenyala “haver entrat diverses esmenes així com la sol•licitud d’un calendari més ampli que, de moment, s’està complint, i amb la previsió que el RPC s’aprovi al mes d’abril”. Coch creu en “el consens del RPC del grups polítics i en la seva posada en marxa”, però apunta que “si les associacions no hi estan d’acord no ho aprovaran”.
El regidor convergent Joan Albet diu haver defensat sempre el Reglament de Participació Ciutadana que serà molt beneficiós i que “acabarà amb el divorci que hi ha ara entre ciutadania i Ajuntament”. El regidor de CiU està convençut que és obert i que a mesura que s’hi treballi s’anirà modificant. De fet, apunta que s’ha marcat una clàusula de revisió d’un any.
La portaveu del grup polític Entesa per Cubelles-Fic, Josefina Visus ha manifestat que “encara que hi ha opinions que diuen que el treball del RPC està sent molt lent, val la pena perquè s’està treballant en equip i s’està fent ben fet”. També demana que “abans de portar-ho al ple es facin les esmenes oportunes i que el reglament sigui el més definitiu possible”. Ràdio Cubelles Dijous, 23-03-2006

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si que resulta difícil donar veu als ciutadans! La gent no és tan complicada com els polítics

Anònim ha dit...

Donar veu i que els ciutadans seguin PROTAGONISTES. Són els polítics al servei de la ciutadania i no al revés Ron Taylor