19.3.06

PÍNDOLES DE PARTICIPACIO CIUTADANA
Xavier Grau
Regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació
Ajuntament de Cubelles
participacio_cubelles@hotmail.com

9 de febrer de 2004
Participació Ciutadana i Comunicació
Es presenta a les entitats l'esborrany del Reglament de Participació Ciutadana i el Reglament Orgànic Municipal L'acte va tenir lloc al Cinema Mediterrani i va comptar amb l'assistència de bona part de les entitats i associacions del municipi
Unes seixanta persones, representants de les més de cinquanta entitats registrades a Cubelles, van prendre part divendres 6 de febrer de l'acte de presentació de l'esborrany del Reglament Orgànic Municipal (ROM) i del Reglament del Consell Municipal de Participació Ciutadana.
L'acte, organitzat per la regidoria de Participació Ciutadana, va comptar amb la presència de l'Alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau, i la secretària de la corporació, Carme López-Feliu.
Josep Marcillas va obrir l'acte explicant que els reglaments que l'Ajuntament vol aprobar són "la base per aconseguir la participació de particulars i entitats en la gestió municipal". L'Alcalde cubellenc va recordar que "el que avui presentem són uns esborranys del que volem fer, perquè entre tots diguem el que ens sembla i redactem el definitiu".
En la mateixa línia es va manifestar el regidor Xavier Grau. El responsable de les regidories de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació va explicar que la redacció del ROM i del reglament del Consell Municipal de Participació Ciutadana són "mecanismes per reforçar la participació dels ciutadans en la gestió municipal". Així mateix, Grau va recordar que els documents recuperen "el treball iniciat l'any 1999" i va assegurar que l'Equip de Govern farà un "esforç perquè sigui un document aprovat de forma participativa i consensuada".
El regidor cubellenc, però, va assegurar que aquest serà un procés "complicat, però comptem amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona". Xavier Grau va explicar que "l'any 1980, des de la regidoria de Cultura que encapçalava Joan Amorós, sent alcalde en Lluís Pineda, ja es va intentar posar un marxa unprojecte de participació ciutadana a l'Ajuntament de Cubelles". Aquest treball, més el fet l'any 1999 "donen ara, recopilant la feina feta, un projecte de Participació Ciutadana".
La secretària, Carme López-Feliu, va explicar la part més tècnica del projecte. López-Feliu va recordar que "hi ha una legislació a la que ens hem de regir".
El teixit associatiu present a la sala va prendre la paraula. En aquest sentit, Xavier Grau i Josep Marcillas, així com la majoria de les entitats presents, van valorar la reunió com "un bon punt de sortida". Departament de Comunicació Dilluns, 09-02-2004