25.3.06

Tres joves acusen ERC de fer-los fora de l'administració per no ajudar el partit
Albert Balanzà
Tres joves treballadors de l'empresa mercantil Turisme Juvenil de Catalunya (Tujuca) han acusat ERC de fer-los fora de l'administració per no complir amb l'anomenada carta financera del partit, que demana un percentatge del sou als càrrecs de confiança, i ara amenacen de prendre mesures i portar el cas a fiscalia.
El secretari d'organització d'Esquerra i secretari del conseller primer, Xavier Vendrell, ha desvinculat aquest cas, que coincideix amb la finalització del contracte dels tres afectats, de les exigències econòmiques del partit als càrrecs en l'administració catalana. "No hi té res a veure, tot i que se'ls ha acabat el contracte quan el partit estava pressionant en el compliment de la carta financera", va argumentar ahir en declaracions a aquest diari.
La carta financera estableix tres nivells de col·laboració econòmica dels càrrecs de confiança al partit: una referent als alts càrrecs, una segona per a càrrecs sense dedicació completa, com ara regidors, i una tercera per a funcionaris que estan dins de l'administració i han ascendit en entrar ERC. Precisament aquest últim punt va ser inclòs en l'últim congrés del partit a Lleida l'any 2004 en la reforma de la carta financera. "Mai no perden diners, aquests treballadors, només els demanem sobre l'increment una contribució al partit per compensar la dedicació dels militants que treballen de franc", va defensar Vendrell, que va apuntar que ell mateix aporta 842,93 euros mensuals a les arques republicanes.
Vendrell va argumentar que no hi ha cap càrrec de l'administració dependent d'Esquerra que s'hagi negat ara per ara a donar aquests diners, que s'ingressen a la fundació Josep Irla. "De 209 persones n'hi ha 172 que estan al corrent de pagament i 37 que han demanat un pagament renegociat", va explicar. El dirigent republicà també va calcular que el partit ingressarà 1.320.000 euros per aquest concepte aquest any que ajudaran a eixugar el deute històric i va considerar necessària la mesura des del moment que ERC "no afavoreix empreses ni tenim donatius anònims".
www.avui.cat

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No entenc que té que veure amb Cubelles o el diari de cubelles? Paki

Anònim ha dit...

YO también Paki. Yo cuando entro aqui es para mirar noticias de Cubelles o como maximo sobre el Garraf???¿ NO entiendo nada! Ramón