20.5.06

El govern de Cubelles vol implantar la primera zona blava del municipi al sector residencial de les Salines. L’espai, situat davant de la platja, començarà a ser de pagament el 2007MÍRIAM DE LAMO. Cubelles.L’Ajuntament de Cubelles vol implantar la primera zona blava del municipi a la zona residencial de les Salines, al costat del terme municipal de Cunit. La iniciativa contribuirà a finançar el manteniment dels espais verds que envolten la zona, segons explica la regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Maria Lluïsa Romero. De moment, l’empresa encarregada d’urbanitzar el sector ja ha pintat els llocs d’aparcaments com a zona blava, si bé no començarà a funcionar com a tal fins l’any vinent.
La zona blava està situada a la zona residencial de les Salines, que es troba en ple auge de construcció. El lloc d’aparcaments disposa de menys d’un centenar de places, que seran de pagament a partir de l’any vinent. «Aquest estiu no funcionarà», deixa clar Maria Lluïsa Romero. L’Ajuntament està en espera de recepcionar les obres del sector, que podria fer-se a principis de l’any vinent, segons la regidora d’Urbanisme i Medi Ambient.
Per ordres del govern local, la mateixa empresa constructora de la zona ha pintat les places d’aparcament, que estan situades just davant de la platja, a escassos metres de Cunit. «A tota la comarca no hi ha cap aparcament gratuït a peu de platja», assegura Romero a l’hora de parlar de la nova zona blava.
NECESSITAT D’INGRESSOS. La regidora justifica la implantació de la zona blava pel fet que aportarà «ingressos per mantenir el cost de les zones verdes» del sector. «Ja que ho fem de nou, necessitem treure un rendiment per als parcs», hi afegeix la responsable d’Urbanisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de Cubelles. Maria Lluïsa Romero destaca que el municipi haurà de contractar una persona que es faci càrrec de la supervisió de la zona blava un cop comenci a funcionar.
La regidora d’Urbanisme assegura que les Salines és l’únic aparcament en format de zona blava que preveu posar en marxa el govern local de Cubelles. L’espai està envoltat d’edificis de nova construcció, si bé Maria Lluïsa Romero apunta que seran «els visitants» els que «més ús» faran d’aquest aparcament per la seva bona ubicació, davant de la platja.
www.vilaweb.cat
Penedès. Més zones blaves.L’alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, es mostra partidari de «plantejar de forma general» la implantació de zones blaves a Cubelles. «Ens ho han demanat associacions, ciutadans i comerciants», diu Marcillas. La iniciativa permetria «donar mobilitat d’aparcament a certes zones de la població», segons el cap del govern local. Josep Marcillas apunta que les zones del centre, de caràcter comercial, i els carrers amb més trànsit de Cubelles serien alguns dels espais on s’haurien de posar en marxa zones d’aparcament d’aquestes característiques. «Cal estudiar i reflexionar la seva implantació, que podria ser de manera gradual», explica l’alcalde, que deixa clar que la posada en marxa de la zona blava de les Salines «encara l’ha de decidir el govern» del municipi.
www.vilaweb.cat